Share:
Blog Image

JÖN szuperhősei a környezetvédelemért

A JÖN szuperhősei mi vagyunk, magyar állampolgárok. A tagjaink olyan honfitársak, akik elkötelezettek a magyarországi környezetért. 

Az alapítványunk Magyarország egyik legújabb és legaktívabb, többszörösen díjazott XXI. századi környezetvédelmi szervezete. A tevékenységei, eseményei és publikációi kapcsán rendszeres szerepelő a magyarországi médiában. Kiemelten szoros az együttműködése a mindenkori magyar állammal, egyfajta tolmácsfunkciót ellátva az emberek és az állami szervezetek közt.

Az alapítványunk üzemelteti a Hulladekvadasz.hu – Hulladék témájú hírportált, ami rendszeres részvevője az országos sajtótermékeknek. Továbbá a Szemétszedés.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot! közösségteremtő honlapot. A szervezet az önkéntesség mellett szakmai holdudvart épít, amivel a szakszerű és tényszerű társadalmi szemléletformálás a cél.

Mit is jelent az hogy JÖN?
A JÖN az alapítványunk nevének a mozaik szava, nevünknek az egyszerűbb formája. Az alapítványunk teljes neve Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány. A nevével is szeretnénk kifejezni azt, hogy az egészséges, tiszta, természetes jövő csak akkor lehetséges, ha megóvjuk jelenlegi értékeinket ezáltal biztosítva a elkövetkező nemzedékeknek a jövőt.

A JÖN Alapítvány egy magyarországi valós tevékenységgel rendelkező környezetvédelmi szervezet.

Célunk
Célunk, hogy a jövő nemzedéke is egészséges környezetben élhessen és megvédjük jelenlegi állapotát, vagy megjavítsuk azt.

Tevékenységünk
A tevékenységünk csak is kizárólag az aktuális jogszabályoknak megfelelve, szorosan az állami szervezetekkel együttműködve tudjuk és akarjuk megvalósítani. A tevékenységünk elsősorban az emberek aktivizálásában, szemléletformálásában merül ki. Továbbá több különböző rendezvény szervezésében, kezdve itt a szemétszedésektől egészen a szemléletformáló előadásokig.

Az alapítványunk legutóbbi nagyszabású szemétszedési akciója a Teszedd 2017 eseményén volt, a budapesti Népszigeten.

Az alapítványunk 1 év alatt 4 rangos díjon kapott jelölést, abból 3 díjat meg is nyert.

Rendszeres szemléletformáló kampányokat indítunk évszakos jelleggel

  • Ősz: Ne égess, komposztálj! és a Nevelés hulladék nélkül!
  • Tavasz: Vásárolj hulladék nélkül, csomagolásmentesen!
  • Tél: Füst-öl, avagy az illegális hulladék égetés rossz!

Mégis miből végezzük tevékenységeinket?
A tevékenységünket család és munka mellett, önkéntes alapon, mindenféle állandó támogatás nélkül végezzük, saját költségen. Időnként a lakosságtól kapunk némi támogatást, ami néhány alapvető kiadásunkat fedezi is. Természetesen minden forintért nagyon-nagyon hálásak vagyunk. A támogatási lehetőségeket ide kattintva lehet megtekinteni.

Az úgynevezett üvegzseb fogalmát használva rendszeresen bemutatjuk bevételeink alakulását, ami ide kattintva elérhető.

Szakértőink
A környezetvédelmi alapítványunk csapata több már ismert a környezetért tenni akaró személyből áll.

  • A Háztartásom Hulladék Nélkül háziasszonya, Tóth Andi, aki 3 gyerek nevelése mellett mutatja meg, hogyan is lehet hulladék nélkül háztartást vezetni.
  • Szebenyi Péter, környezetmérnök, a hulladékvadász.hu alapítója, szerkesztője, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke, szóvivője.
  • Martos Benedek, környezetgazdálkodási agrármérnök.
  • Szabó Henrietta, a kreatív újrahasznosítási szakértő.
  • Kertész Balázs, környezetmérnök, JÖN Alapítvány alapító tagja.

Az RTL Klub Reggeli című műsorában Szebenyi Péter, kuratóriumi elnök mutatta be a műsor nézőinek alapítványunkat, amit ajánlunk mindenkinek szíves figyelmébe.

Ha te is a JÖN szuperhősei közé szeretnél tartozni, akkor jelentkezz hozzánk tagnak, aktivistának és tegyünk együtt hazánk és nemzetünk környezeti értékeinek a megóvásáért.

JÖN önkéntes, az igazi szuperhős! Ha tagjaink közé jelentkeznél kattints a képre.
JÖN önkéntes, az igazi szuperhős! Ha tagjaink közé jelentkeznél kattints a képre.
svg Scroll To Top