fbpx

Kertész Balázs, Környezetmérnök

Kertész Balázs vagyok, okleveles környezetmérnök. Jelenleg környezetvédelmi tanácsadóként dolgozom és a hulladékvadász üzemeltetője a JÖN Alapítvány alapítótagja vagyok.

Egyetemi tanulmányaimat a Szent István Egyetem Mezőgazdasági és Környezettudományi Karon végeztem, továbbá Környezetirányitási Rendszerfejlesztői (Tüv Akadémia) végzettséggel és környezetvédelmi hatósági gyakorlattal (KDVKTF) rendelkezem.

Szakmai tevékenységem során végeztem kutatómunkát, melyet a Szent István Egyetem doktori képzése keretein belül kezdtem el, majd ezen alapok segítségével egy műtrágyákat felváltani hivatott, termék-engedéllyel rendelkező, komplex komposzt keveréket hoztam létre. Sokat foglalkoztam a hungarikumnak számító alginit nevű kőzettel is és számos előadást tartottam róla.

Célom, hogy a környezeti rendszerek összefüggéseinek megértéséhez tudjak segítséget adni a természettudományokban nem jártas emberek számára. Meggyőződésem, hogy minden esetben az egyén közvetlen környezetére való odafigyelésével kezdődhet el a fent említett folyamat. Ennek érdekében próbálok hatást gyakorolni az erre kevésbé fogékonyakra is.

Balázsnak fontos, hogy kislánya, Pannika tiszta és egészséges jövőben élhessen.
Balázsnak fontos, hogy kislánya, Pannika tiszta és egészséges jövőben élhessen.

Vezető fejlesztőként részt veszek a JÖN Alapítvány célkitűzései között szereplő, új hulladékgazdálkodási platform megalkotásában, melyet 2019-es indulással tervezünk.

A rendszeres sport, kisgyerek korom óta szerves része az életemnek, hiszek az “ép testben ép lélek” mondásban. Így tökéletesen össze tudom kapcsolni a testmozgást és a zöld vénám a plogging-al.

A változatos étrendet preferálom, és hosszú évek óta tudatosan vásárolok hozzá. Előnyben részesítem a hazai, méginkább a helyben termelt, készített termékeket, ez kevesebb háztartási hulladék termelésével is jár.

Balázs kislánya fiatalkora ellenére igazán tudatos, aktív környezetvédő.
Balázs kislánya fiatalkora ellenére igazán tudatos, aktív környezetvédő.

Ideiglenes befogadóként több rászoruló kutyus, cica is került már hozzám. Fontosnak tartom az állatok védelmének kérdését is. Szeretem látni, ha bárki tesz hasonlókat és nagyra becsülöm, mert lényegesnek tartom az örökséget melyet majd átadunk. Szeretném ha a gyermekem és az utókor egy élhető, egészséges és fenntarthatóan fejlődő világ részesei lehetnének.

Kertész Balázs mellett a többi szakértőnket ide kattintva lehet megtekinteni.


Ha bármilyen szakmai kérdésed lenne vagy csak tanácsra lenne szükséged, akkor az alábbi űrlap kitöltésével felteheted szakértőnk számára.