Szebenyi Péter, környezetmérnök

Szebenyi Péter, környezetmérnök nevéhez köthető a hulladékvadász.hu, illetve a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány alapítása, aminek jelenleg is kuratóriumi elnöke.

Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök. 2009-ben végeztem a Budapest Műszaki Főiskola Rejtő Sándor könnyűipari és környezetmérnöki karán, mint környezetmérnök. Jelenleg egy ipari cégnél dolgozom, egy teljesen más profilú munkakörben.

Az én nevemhez köthető a hulladekvadasz.hu alapítása, amit 2016. január 1-én indítottam, akkor még egymagam. Az oldal hamar dinamikus fejlődésnek indult, ami miatt többen csatlakoztak az önkéntes, környezetvédő tevékenységhez.

Továbbá a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány egyik alapítója vagyok, amivel az első számú célunk a magyarországi környezetvédelem erősítése, az emberek szemléletformálása.

Dr. Áder János Köztársasági elnök úrnak mutatjuk be a Hulladékvadászt. / Fotó: hulladekvadasz.hu
Dr. Áder János Köztársasági elnök úrnak mutatjuk be a Hulladékvadászt. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Médiamegjelenések
A hulladékvadász témája és annak szakszerű tálalása miatt rádiós és televíziós műsorokba is meghívást kaptam (Kossuth rádió, Rock FM, Duna Tv, OzoneTV, RTL klub Híradó, Bonum Tv). Továbbá a Hulladékvadász youtube csatornája.

Céljai
Célom, hogy Magyarországon és a Világban a környezetvédelem népszerűsítése, környezetbarát közösségek létrehozása, mert egyedül nem lehet megmenteni a világot.

Szebenyi Péter mellett a többi szakértőnket ide kattintva lehet megtekinteni.