Szebenyi Péter, környezetmérnök

Szebenyi Péter, környezetmérnök nevéhez köthető a hulladékvadász.hu, illetve a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány alapítása, aminek jelenleg is kuratóriumi elnöke.

Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök. 2009-ben végeztem a Budapest Műszaki Főiskola Rejtő Sándor könnyűipari és környezetmérnöki karán, mint környezetmérnök. Szakdolgozatom témája: Tárnok 063 hrsz-ú felhagyott kommunális hulladéklerakó rekultivációja. Jelenleg egy ipari cégnél dolgozom, egy teljesen más profilú munkakörben.

Az én nevemhez köthető a hulladekvadasz.hu alapítása, amit 2016. január 1-én indítottam, akkor még egymagam. Az oldal hamar dinamikus fejlődésnek indult, ami miatt többen csatlakoztak az önkéntes, környezetvédő tevékenységhez.

Továbbá a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány egyik alapítója vagyok, amivel az első számú célunk a magyarországi környezetvédelem erősítése, az emberek szemléletformálása.

Dr. Áder János Köztársasági elnök úrnak mutatjuk be a Hulladékvadászt. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Médiamegjelenések
A hulladékvadász témája és annak szakszerű tálalása miatt rádiós és televíziós műsorokba is meghívást kaptam (Kossuth rádió, Rock FM, Duna Tv, OzoneTV, RTL klub Híradó, Bonum Tv).

Jelenleg két környezetvédelmi youtube csatornán is szerepelek, egyik Hulladékvadász csatornája a másik az Ökohuszárok.

Céljaim
Célom, hogy Magyarországon és a Világban a környezetvédelem népszerűsítése, környezetbarát közösségek létrehozása, mert egyedül nem lehet megmenteni a világot.

Életvitelem
Azok közé az emberek közé tartozom, akik tenni akarnak és nem csak a szájúkat jártatni. Személyiségemet meghatározza az egészséges életmód, a sport. Nagy fokú igény a tiszta környezethez. A tavaszi, nyári, őszi időszakban aktívan kertészkedem munka mellett, ezzel is megteremve családom részére az egészséges zöldségeket, gyümölcsöket.

Szebenyi Péter mellett a többi szakértőnket ide kattintva lehet megtekinteni.

Ha bármilyen szakmai kérdésed lenne vagy csak tanácsra lenne szükséged, akkor az alábbi űrlap kitöltésével felteheted szakértőnk számára.