Szebenyi Péter, környezetmérnök

Szebenyi Péter, környezetmérnök nevéhez köthető a hulladékvadász.hu, illetve a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány alapítása, aminek jelenleg is kuratóriumi elnöke.

Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök. 2009-ben végeztem a Budapest Műszaki Főiskola Rejtő Sándor könnyűipari és környezetmérnöki karán, mint környezetmérnök.

Szakdolgozatom témája: Tárnok 063 hrsz-ú felhagyott kommunális hulladéklerakó rekultivációja. Jelenleg egy ipari cégnél dolgozom, egy teljesen más profilú munkakörben.

Az én nevemhez köthető:

Az Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvánnyal az első számú célunk a magyarországi környezetvédelem erősítése, az emberek szemléletformálása.

Pár gondolat tőlem, hogy értsd miért is kezdtem el mindezt:

“Vallom azt, hogy mindenkinek meg kell találnia azt az elfoglaltságot, amiben kiteljesedhet. Én úgy gondolom a környezetvédelem számomra nem csak szakmai kérdés, hanem a kiteljesedésem záloga. Ezért minden lehetőséget megragadok annak érdekében, hogy bolygónkért, jövőnkért tegyek.
A mai rohanó világunkban sokszor a környezetvédelem szorul az utolsó helyre, ami ellen tenni akarok. A környezetvédelem mindennapjaink részévé kell, hogy váljon.”

Dr. Áder János Köztársasági elnök úrnak mutatjuk be a Hulladékvadászt. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Médiamegjelenések
A hulladékvadász témája és annak szakszerű tálalása miatt rádiós és televíziós műsorokba is meghívást kaptam (Kossuth rádió, Rock FM, Duna Tv, OzoneTV, RTL klub Híradó, Bonum Tv).

Jelenleg két környezetvédelmi youtube csatornán is szerepelek, egyik Hulladékvadász csatornája a másik az Ökohuszárok.

Céljaim
Célom, hogy Magyarországon és a Világban a környezetvédelem népszerűsítése, környezetbarát közösségek létrehozása, mert egyedül nem lehet megmenteni a világot.

Életvitelem
Azok közé az emberek közé tartozom, akik tenni akarnak és nem csak a szájúkat jártatni. Személyiségemet meghatározza az egészséges életmód, a sport. Nagy fokú igény a tiszta környezethez. A tavaszi, nyári, őszi időszakban aktívan kertészkedem munka mellett, ezzel is megteremve családom részére az egészséges zöldségeket, gyümölcsöket.

Szebenyi Péter mellett a többi szakértőnket ide kattintva lehet megtekinteni.

Ha bármilyen szakmai kérdésed lenne vagy csak tanácsra lenne szükséged, akkor az alábbi űrlap kitöltésével felteheted szakértőnk számára.