fbpx

Videó arról hogyan jöttünk létre!

JÖN kiemelt híre

A JÖN Alapítvány több éve foglalkozik a környezetünk tisztaságának a megóvásával, az illegális hulladéklerakások és a szemetelést mindenkit érintő problémájával.
Cigicsikkmentes október címmel országos figyelemfelkeltő és kihívással egybekötött hónapot hirdet a környezetünk megóvásával foglalkozó JÖN Alapítvány.
Ünnepélyes keretek között a JÖN Alapítvány és az Innovációs és Technológiai Minisztérium megállapodást kötött a Hulladékmentes Magyarországért.
2020. július 15-én elindítottuk a Nemzetközi Hulladékvadász mozgalmunkat, avagy átlépjük az ország határait és a világ polgárait ösztönözzük a tiszta környezetünk megóvására.

Tennél a környezetért, de nincs rá időd? Támogass olyan környezetvédelmi nagyköveteket, akik napi tevékenységükkel, életvitelükkel példát mutatnak és ösztönzik a mindennapok emberét a környezetünk és a társadalmunk megmentésére.

A JÖN környezetvédelmi szervezet történetét olyan emberek kezdték el írni, akik megunták, hogy piszkos szemétdombokká hasonlít a közvetlen környezetük.

JÖN sajtóban

Trollkodásnak indult hatalmas siker lett a hulladékvadász – nyilatkozta Kertész Balázs, a JÖN Alapítvány alapító környezetmérnöke az OzoneTv Egyenlítő műsorában.

Bemutathattuk az RTL Klub nézőinek a Hulladékvadász by Zeewa rendszerünket és az E-Hulladékvadász Járőrszolgálatunkat.

Az ATV Híradójának Kertész Balázs, a JÖN Alapítója adott interjút az illegális hulladéklerakásokról és a Hulladékgazdálkodási hatóság kapcsán.

Otthon is Műhely, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány videósorozatának a meghívott vendégei voltunk, ahol bemutathattuk a kedves nézőknek a Hulladékvadászt.

Fa-és virágültetési akciók szervezésével járulunk hozzá a méhek életterének megóvásához.

JÖN környezetvédelmi est

Első alkalommal rendezte meg szervezetünk környezetvédelmi estjét, ahol többek közt bemutatkoztak a JÖN környezetvédelmi nagykövetei is. Hamarosan egy következő eseményen folytatjuk!
A Hulladékvadász applikáció 2020. januárjában a Hulladékvadász by Zeewa rendszerével karöltve megújult és Android mellett már IOS rendszereken is elérhető.
Hulladékvadász by Zeewa néven 2020. január 10-én teljes egészében megújul a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány által üzemeltetett hulladékvadász rendszere.
faultetes-jon

Több száz fát ültettünk Budapesten

2019-ben több száz fát ültettünk  az általunk szervezett lakossági és céges rendezvényeken. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult faültetési programjaink sikerességéhez.

Csatlakozz Magyarország legaktívabb környezetmegmentő szervezetéhez!

A “JÖN önkéntes”, az igazi szuperhős néven új aktivista programot hirdet a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány, hiszen a környezetvédelem a jövőnk záloga.

Aktuális adománygyűjtéseink

Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Támogasd a Hulladékvadászt!

Esemény beszámolók

Zold Kakas Liceum
A Zöld Kakas Líceum lett több mint 40 indulóból Magyarország II. Komposztáló-szépségversenyének győztese.
vodafone-digitalis-dij-2020-jon

2019-ben elnyertük a Vodafone Magyarország Alapítvány Digitális Díját, amelynek sajtótájékoztatóján bemutattuk az új és továbbfejlesztett Hulladékvadász Applikációnkat.

rage-room-2019
2018-hoz hasonlóan idén ismét Rage roomot rendeztünk a Playit gamershow-n, ahol egyedi módon a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívtuk fel a figyelmet.

120 lelkes önkéntes részvételével a JÖN Alapítvány és a Citymatiné, a JÖN a szemétszedés a nyárzáró táncért! című szemétszedési akciója hatalmas siker volt a Városmajorban.

Virágültetés, szemléletformálás, cigicsikkszedő verseny – ez így szépen sorjában meg is történt a Főkert Nonprofit Zrt. Tedd Meg MAgadért eseményén.

Csomagolásmentes flashmobok kerültek megrendezésre május 25-én, ahol az ország tudatosabb fele zöld pólóban, hulladék nélkül vásárolva példát mutatott.

Cigicsikkmentes TeSzedd akciót szervezett szerdán az országos szemétszedési akcióhoz csatlakozva a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. a budapesti Széll Kálmán térre.

A JÖN szakértői környezetvédelmi továbbképzést tartottak pedagógusoknak az Eco Smart Cities program keretein belül Zalaegerszegen.

A Francia út takarítása a mai nappal megkezdődött. A JÖN Alapítvány Teszedd eseményére több mint 50 önkéntes részvételével Budapest legszemetesebb útja tisztább lett.

Kiemelt eseményeink

Eco Smart Cities ökológiailag okos és fenntartható városok című Projekt keretein belül tartottak előadást a JÖN szakértői, Zalaegerszegen. 

Az NFFT azaz a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács civil delegált választásán vett részt és szólalt fel, Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke. 

Magyarország valaha volt legnagyobb szemétszedési akcióját mi rendeztük, az eseményen megjelent közel 400 lelkes önkéntessel.

[wprevpro_usetemplate tid="1"]