Csatlakozom

Szeretnél környezetvédelmi szuperhős lenni Magyarország legaktívabb környezetmegóvó szervezeténél?

Légy Te is JÖNkéntes!

A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány „JÖNkéntes, az igazi szuperhős” néven új aktivista programot hirdet, amivel lehetőséget ad a tenni akaró embereknek a környezetünk megóvására.

„Mi nem beszélni szeretnék a problémáról, hanem megoldani azt. Erre egy kiváló példa a Hulladékvadász mozgalmunk!”

Ha Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő csapatához szeretnél tartozni, akkor mindenképpen olvasd el az alábbi felhívásunkat.

Szeretnél még többet megtudni a JÖN Alapítvány munkájáról?

Töltsd le rólunk szóló, részletes prezentációnkat.

Kiemelt feladatok

Ha a környezetvédelmi önkéntesség érdekel és szívesen lennél a JÖNkéntes közösség tagjaként, akkor várjuk a jelentkezésedet az alábbi feladatokra.

Cikkírás / Blogger / rovatvezető

Jól írsz? Le se tennéd a tollat vagy a billentyűzetet? Írj nekünk! Garantáltan nem fogsz unatkozni, a nagyvilágban mindig történnek izgalmas dolgok. A rovataink vezetéséhez és szakmai anyagaink megírásához keresünk írni vágyó JÖNkénteseket.

Rendezvényszervező

Ha már ég benned a vágy, hogy tegyél valamit a környezetünk megmentéséért, és besegítenél a frontvonalban, jelentkezz azonnal! A szorgos kezeknek mindig nagyon örülünk, de eseményeink remek csapatépítők is egyben. A jó hangulat minden akciónkon garantált.

Marketing / PR / média / kampányfelelős

Széles célközönségünk folyamatosan éhes a megjújuló tartalmakra, legyen az képi, szöveges vagy videó. Ez folyamatos kihívást jelent a számunkra, és úgy érezzünk, hogy elkélne egy kis segítség.
Tervezzük meg közösen az új év stratégiáit! Jelentkezz, és a Te ötleteidet is beleépítjük a kampányainkba.

A felsorolásban szereplő feladatok mellett további önkéntesi munkákra van lehetőség, ami mellett szakmai fejlődésre is adunk lehetőséget a JÖN közösségében.

Ügykezelő / adminisztrátor

A beérkező bejelentések ellenőrzésében, adminisztrálásában és továbbításában van szükségünk segítségre.

Web és általános programozó
/ grafikus

Mi mindig díjazzuk a kreativitást és az új ötleteket, alkoss nekünk! Kreatív kampányainkhoz és megjelenéseinkhez keresünk grafikában jártas JÖNkénteseket. Színesítsd meg egy kicsit az életünket!

Fordító / Tolmács

Ha kened-vágod az idegen nyelveket, akkor téged keresünk. Külföldi szervezetekkel szeretnénk felvenni a kapcsolatot, idegennyelvű cikkeket szeretnénk magyarosítani.

Nevelés / oktatás

A JÖN közössége imád tanulni egymástól. Te is? Szívesen megosztanád a Te tapasztalataid, szaktudásod? Mi mindenre nyitottak vagyunk, és támogatjuk a Te fejlődésed is! Tudásmegosztó rendszerünk fejlesztésére, workshopok szervezésére keresünk JÖNkénteseket.

Valósítsd meg környezetvédelmi álmaidat, képezd magad a JÖNnél!

Légy a JÖN közösségének a része!

A környezetmegóvással foglalkozó szervezetünk rendszeresen szervez úgynevezett JÖN Közösségi találkozókat, ahol

– önkénteseinknek képzéseket tartunk;
– csapatépítőket szervezünk: kirándulások, bulik vagy csak egy laza beszélgetést;
– de nem utolsósorban megismerjük egymást.

Célunk nem csak önkéntesi feladatok kiosztása, hanem egy egymást segítő baráti közösség felépítése.

Gyere el közénk, egy olyan társaságba, ahol

a szavak helyett a tettek dominálnak!

A JÖN Alapítvány által szervezett programok

Események a környezetvédelem és a szemléletformálás jegyében

A szemetszedes.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot! közösség teremtő honlapunkkal olyan embereket szeretnénk megszólítani, akik tényleg tenni szeretnének környezetünk megtisztítása érdekében.

Olyan környezetmegmentő eseményeket szervezz a JÖN, mint

– szemétszedési akciók (hagyományos szemétszedés, cigicsikkszedő verseny, mágnes horgászat, plogging, szemétszedő kocogás);

– szemléletformáló évszakos kampányok: tavasz, nyár, ősz, tél;

– környezetvédelmi flashmobok (cigicsikkmentes, csomagolásmentes);

környezetvédelmi előadások;

– iskolai hulladékvadászatok;

– faültetési akciók (céges faültetés, lakossági)

– közterületi objektumok felújítása (például: padfestés).

Rendezvényszervezések, kitelepülések, szemléletformáló előadások

A szervezetünk állandó részvevője környezetvédelmi és populáris rendezvényeknek. Több éves gyakorlattal és kiállítói múlttal rendelkezik, amit már több esetben el is ismertek több különböző díjjal.

Országos Hulladékvadászat
A JÖN Alapítvány által üzemeltetett hulladekvadasz.hu 2017. júliusban Országos Hulladékvadászatot hirdetett. Az esemény országos, bárki részt vehet az eseményen, aki letölti a Hulladékvadász androidos applikációt. A legjobb hulladékvadászok értékes nyereményeket nyerhetnek.

Ültess fát akcióterv – Zöldítsük ki környezetünket!
A faültetések népszerűsítése, ösztönzése magán és közterületeket. A program lényege az, hogy a faültetés intézményét átültessük a gyakorlatba. Ne csak egyedi, hanem rendszeres eseménnyé váljon. Ehhez a keresünk aktivistákat, szakértőket és társszervezeteket. A facebook oldalunkat követve tudsz értesülni az eseményeinkről, ide kattintva eléred az oldalt.

Hulladékvadászat iskolák részére
Várjuk az iskolák jelentkezését, akik helyben az oktatási intézményük településén szerveznének szemétszedést. Kapcsolati űrlapunk kitöltésével lehet jelentkezni. Ide kattintva elérhető.

Az űrlap kitöltésével csatlakozhatsz az alapítványunk napról napra növekvő JÖN közösségéhez.

Jelentkezési űrlap

Legyél fent Te is a JÖN támogatói falán!

Anyagi támogatás

Az alapítványunk tevékenységét már több különböző díjjal, jelölésekkel díjazták. Annak ellenére, hogy mindössze 3 éves múltra tekint vissza szervezetünk, a JÖN!

Banki átutalás:

Név: JÖN Alapítvány (Budapest) Számlaszám: 16200151-18537255  - Magnet Magyar Közösségi Bank Zrt. IBAN: HU59 16200151-18537255-00000000

Tárgyi támogatás

– lebomló szemetes zsákokkal,
    – steril újrahasználható kesztyűkkel,
    – oktatás és konferenciák részére oktatói teremmel,
    – elektromos autóval;
    – irodahelyiséggel;
    – „roadshow” jellegű társadalmi értékformáló programokhoz környezetvédelemhez kapcsolódó játékokkal,

– hazai programokon való részvételhez kedvezményes utazási és ellátási lehetőséggel,
    – nem könnyen romlandó étellel és ásványvízzel a rendezvényeinkhez.

További részletek: tárgyi adomány felajánlás

Elérhetőségek

További információért az alábbi telefonszámon lehet érdeklődni:  +36 30 14 01 238, illetve e-mail formájában a kapcsolati űrlapunk kitöltésével.