Share:

Madarak és fák napja – május 10. nem csak egy nap

A Madarak és fák napja – május 10. számunkra nem csak egy egyszerű nap, hanem egy felbecsülhetetlen jelentőséggel bíró zöld ünnep.
A több mint 100 éves esemény alkalmával ilyenkor az emberek kirándulni mennek, madárodúkat helyeznek ki vagy fákat ültetnek, illetve mindemellett előadásokat tartanak, vagy kiadványokat osztanak (például cikkeket a zöld ünnepről). A felgyorsult világunkban tapasztalható környezetszennyezés és klímaváltozás hatásai miatt ennek a napnak a jelentősége napról napra egyre nagyobb.
A JÖN Alapítvány hozta létre a Hulladékvadász mozgalmat!

A JÖN Alapítvány hozta létre a Hulladékvadász mozgalmat!

Madarak és fák napja célja

A társadalom szemének a felnyitása a természetvédelem fontosságára több különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel, kiemelten az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. A Madarak és fák napja felhívja az emberek figyelmét a mindennapos pusztásra is. A Madarak és fák napja felhívja az emberek figyelmét a mindennapos pusztásra is.

De mit tesz a JÖN Alapítvány az év 365 napján?

A szervezetünk teljes neve Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány, amit átlagos emberek tenni akarása, a tettvágya hozott létre. Olyan emberek csoportosulása, akik megunták, hogy piszkos szemétdombokká válik közvetlen környezetük és mindennek áldozata a tehetetlen természet. A szervezet 2017. május 31-én került jogerősen bejegyzésre, ami azóta Magyarország legaktívabb környezetmegóvással foglalkozó szervezete lett. Ismerkedj meg velünk, a Rólunk menüpontban.

Évszakos edukációs kampányok

A JÖN minden évben, hónapban mozgósítja az embereket, akár otthon, akár külterületen. Az évszakos kampányaival olyan minőséget nyújt, aminek hatására rendszeres szereplője a magyarországi mainstream médiának. Ismerkedj meg évszakos kampányainkkal.

Faültetési akciók

A környezetmegóvással foglalkozó szervezetünk rendszeresen szervez évszakhoz köthető faültetési eseményeket, ahol a lakosságnak és cégek faültetés csapatépítőinek ad lehetőséget, hogy zöldebb Bolygón élhessünk. faultetes-jon

Szemétszedési akciók

A szervezetünk hazai és nemzetközi szinten is élen jár a lakossági szemétszedési akciók, hulladékvadászatok terén. Mi hoztuk létre és üzemeltetjük a Hulladékvadász mozgalmat, ami 2020. január 10-én egy nagyszabású fejlesztés hatására teljes egészében megújult. Magyarországon mi szervezetük az eddigi legnagyobb szemétszedési akciót. Magyarországon mi szervezetük az eddigi legnagyobb szemétszedési akciót.

Hulladékvadász by Zeewa

Több éves fejlesztés hatására megújult a Hulladékvadász mozgalom rendszere és nem is akárhogy. Egy világon egyedülálló módon mi alkalmazzuk az illegális hulladéklerakások eltakarítására a blokklánc-technológiát, ami transzparensé teszi a szemétdombok eltakarítására adott támogatások nyomon követését.
Célunk, hogy egy tisztább, egészségesebb és környezettudatosabb Magyarország!

Ne hagyd a NAV-nál!

A szervezetünk 2020-tól tudja gyűjteni az állampolgári 1%-os felajánlásokat. Minden felajánlás számít, hiszen a szervezetünk egy alulról szerveződött, javarészt önköltségen működő folyamatosan fejlődő közösség. Kérjük add nekünk az adó 1%-odat, hogy minél több faültetési, szemétszedési és edukációs programot szervezhessünk. Az adószám lenti képen és a további részletek itt. ado-1-szazalek-2020-kornyezetvedelemLégy tagja a JÖN Közösségének! Kiemelt célunk, hogy a hozzánk jelentkezett önkéntesek ne csak a munkát, a feladatot lássák bennünk, hanem egy igazán tevő közösséghez tartozzon. Így 2020-ban helyi közösségeket, csoportokat hozunk létre folyamatosan, ahova minden tenni akaró honfitársunkat várjuk. Csatlakozz hozzánk vagy ismerd meg előtte közösségeinket. csatlakozom-jonA Madarak és fák napja május 10-én egy jó alkalom arra, hogy összefogjunk a környezetünk és a természet megóvásáért. Benne vagytok?
Ez is érdekelhet: Zöldülj otthon kampányunk a járvány idejére.
svg Scroll To Top