Eredményeink

Összeszedett szemét

Céljaink

Környezetvédelem

A JÖN Alapítvány Magyarország egyik legújabb környezetvédelmi szervezete. Célja a környezetvédelem népszerűsítése a XXI. század eszközeivel.

szemléletformálás

Fogyasztói társadalmunk veszélybe sodorja a jövőnket. Ezért rendszeres szemléletformáló kampányokkal igyekszünk felnyitni minél több személy szemét a tudatos, környezetbarát életmódra.

Lakosság aktivizálása

“Hulladékvadász – a legapróbb önkéntes” képében, ezt bizonyítja a sok ezer bejelentés, illetve eseményeink népszerűsége.

A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány (röviden JÖN Alapítvány) egy 2017 májusában bejegyzett környezetvédelmi alapítvány. Teljesen független és önkéntes szerveződés.

A JÖN Alapítvány Magyarország egyik legújabb és legaktívabb, többszörösen díjazott XXI. századi környezetvédelmi szervezete. A tevékenységei, eseményei és publikációi kapcsán rendszeres szerepelő a magyarországi médiában. Kiemelten szoros az együttműködése a mindenkori magyar állammal, egyfajta tolmácsfunkciót ellátva az emberek és az állami szervezetek közt. Az alapítvány üzemelteti a Hulladekvadasz.hu- hulladék témájú hírportált és a Szemétszedés.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot közösségteremtő honlapot. A szervezet az önkéntesség mellett szakmai holdudvart épít, amivel a szakszerű és tényszerű társadalmi szemléletformálás a cél.

Többek közt a JÖN Alapítvány üzemelteti a hulladekvadasz.hu és a szemetszedes.hu.

Hulladékvadász.hu – Hulladék témájú hírportál

Egy olyan közösségi, bejelentő oldal, amely összefogja a környezettudatos embereket az illegális hulladéklerakás megakadályozására, felszámolására és ezzel segíti az aktuális önkormányzatok munkáját is.

Szemetszedes.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot!

Szemétszedést népszerűsítő honlap, ahol regisztrálás után mindenki létrehozhatja saját szemétszedési akcióját, ahol toborozhat embereket és ingyen hirdetheti akcióját.

Az alapítványunk tevékenységét már több különböző díjjal, jelölésekkel díjazták. Annak ellenére, hogy mindössze 1 éves múltra tekint vissza szervezetünk, a JÖN!

Magyar Telekom DELFIN díj 2018 -as győztese fenntartható tudatformálás kategóriában, a JÖN Alapítvány, a Hulladékvadásszal.

Telekom DELFIN díj 2018 győztese, a JÖN Alapítvány
Az Ozone Zöld-díj civil kategóriájának második díjazottja a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány. Az alapítványunk a Hulladekvadasz.hu -val pályázott.
A Civil díj döntőse volt a JÖN Alapítvány a legígéretesebb új szervezet kategóriájában. Ez különösen azért is dicséretes, mert az alapítványunk 2. jelölése egy éven belül.
Civil díj döntőse volt a JÖN Alapítvány
A Hulladékvadász youtube csatorna nevezésével Szebenyi Péter, a Köztünk élnek – amatőr film és riport versenyét megnyerte!

JÖN szakértői

Kertész Balázs

Kertész Balázs vagyok, okleveles környezetmérnök. Jelenleg környezetvédelmi tanácsadóként dolgozom és a hulladékvadász üzemeltetője a JÖN Alapítvány alapítótagja vagyok.

Tóth Andi

Tóth Andrea neve mára már összeforrt a tudatos háztartás vezetésével, a környezettudatos gyermekneveléssel. A személye szinte egyedülálló példa Magyarországon.

Szebenyi Péter

Szebenyi Péter, környezetmérnök nevéhez köthető a hulladékvadász.hu, illetve a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány alapítása, aminek jelenleg is kuratóriumi elnöke.

Szabó Henrietta

Szabó Henrietta vagyok Magyarország egyik, ha nem a legnépszerűbb online kreatív közösségének, a Kreatív Hobbik Csoportnak a létrehozója.

Martos Benedek

Martos Benedek vagyok, Hulladékgazdálkodási technológus és Környezetgazdálkodási agrármérnök végzettségekkel rendelkezem.

JÖN önkéntes, az igazi szuperhős

JÖN önkéntes, az igazi szuperhős néven új aktivista programot hirdet a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány, hiszen a környezetvédelem a jövőnk záloga. Ha Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő csapatához szeretnél tartozni, akkor mindenképpen olvasd el az alábbi felhívásunkat.

“Mi nem beszélni szeretnék a problémáról, hanem azt megoldani, felszámolni. Erre egy kiváló példa a Hulladékvadász mozgalmunk!”

JÖN önkéntes, szuperhős jelentkezés Ha az önkéntesség érdekel és szívesen lennél A JÖN önkéntes csapat tagja, akkor az általunk jelenleg végzett és a jövőben végezni kivánt tevékenységekben vehetsz részt az alapítvány működtetéséhez.

A környezetvédelmi tevékenységeink támogatás módjai / Köszönjük!

Anyagi támogatással támogasd tevékenységeinket:

Banki átutalással és paypalen keresztül támogathatod a szemétszedések szervezésével és népszerűsítésével foglalkozó honlapunkat.

– JÖN Alapítvány (Budapest)
Számlaszám: 16200151-18537255  – Magnet Magyar Közösségi Bank Zrt.
IBAN: HU59 16200151-18537255-00000000

Paypal (kattints a Donate gombra)

Tárgyi eszközzel is támogathatód a munkánkat:

– steril szemetes zsákokkal,
– steril gumikesztyűkkel,
– oktatás és konferenciák részére oktatói teremmel,
– „roadshow” jellegű társadalmi értékformáló programokhoz környezetvédelemhez kapcsolódó játékokkal,
– hazai programokon való részvételhez kedvezményes utazási és ellátási lehetőséggel,
– nem könnyen romlandó étellel és ásványvízzel a rendezvényeinkhez.

További lehetőség, amivel segíthetsz

– önkéntes munka: nagy szükségünk van rendszer adminisztrátor és IT támogatásra, bővebben ide kattintva lehet tájékozódni,
– részt veszel az általunk támogatott és a tisztogatok.hu által szervezett szemétszedés akciókon, kirándulásokon,
– a legapróbb önkéntesként a környezetedben észlelt illegális hulladékszigeteket fényképpel/videóval és pontos helyszín meghatározással bejelented űrlapunkon vagy az applikációnkon keresztül,
– odafigyelsz a környezetedre.

További információért az alábbi telefonszámon lehet érdeklődni:  +36/70 77 33 056, illetve a kapcsolati űrlapunk kitöltésével email formájában az alábbi linken ide kattintva tehetik fel kérdéseiket.