Share:

JÖN szakértői a Kevesebb hulladékkal, könnyebben előadáson

A Kevesebb hulladékkal, könnyebben című előadáson szerepeltek JÖN Alapítványunk szakértői, Tóth Andi és Szebenyi Péter környezetmérnök is.

Az esemény egy belvárosi vendéglátói helyen került megrendezésre, ahová az esemény szervezői zöld vásárt is rendeztek. Kevesebb hulladékkal, könnyebb” című kerekasztal beszélgetés, a nagy érdeklődésre való tekintettel teltházas eseménnyé vált. Szó szerint tele lett ülő és álló emberekkel a helyszín. A téma az volt, hogy hogyan csökkentsük a fogyasztói társadalmunk velejáróját, a hulladéktermelésünket.

Az esemény leírása
A “zero waste”, azaz a nulla hulladék gondolata egyre sebesebben terjed, ami nagyon jó, hiszen valóban rengeteg hulladékot termelünk, ami rettenetesen megterheli az ökoszisztémát. De akármennyire is hasznos irányzat, visszájára fordulhat, ha ijesztővé válik az átlagember számára, azáltal, hogy kivitelezhetetlennek tűnik.

Hogyan tehetjük meg az első lépéseket? Hogyan válasszunk köztes célokat és mi legyen a végső cél? Hogyan bánjunk a háztartásunkban keletkezett hulladékkal?

A szervezetünk szakértői miatt is nagy érdeklődés kísérte az eseményt, ami végül teltházas lett. A szervezetünk szakértői miatt is nagy érdeklődés kísérte az eseményt, ami végül teltházas lett.

Az előadás előadói:

  • Tóth Andi, a Háztartásom hulladék nélkül blog és a Dobd ki a szemetest című könyv írója, aki nem mellesleg a JÖN Alapítvány szakértője,
  • Csomagolásmentes boltot vezető, Sipos Melinda,
  • Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke,
  • az esemény moderátora, Nagy Réka, Ökoanyu blog írója volt jelen.

Az eseményen Tóth Andi által szó volt a háztartásunk hulladék csökkentéséről, illetve Szebenyi Péter bemutatta a hulladekvadasz.hu és a szemétszedés.hu szemléletformáló erdejét, továbbá Magyarország legaktívabb környezetvédelmi szervezetét, a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítványt (JÖN Alapítvány). A hulladék nélküli bevásárlási lehetőségekről, a lakosság tudatosabb fogyasztásáról és annak fejlődéséről pedig Sipos Melindát kérdezte Nagy Réka (Ökoanyu).

Köszönjük a nagyszerű eseményt és a meghívást a szervezőknek. Örülünk, hogy szervezetünk szakértői segítségével „zöldebbé” tehettük a környezetvédelemmel kapcsolatban érdeklődőket.

Támogasd munkánk fennmaradását banki átutalással vagy pár kattintással PAYPAL-on.

Tags:

svg Scroll To Top