Pro bono jelentése 1 civil szervezet szemszögéből

Pro bono jelentése szerint nevezhetjük a szakemberek önkéntesi munkájának, amit civil szervezetek részére ajánlanak fel ingyenesen. Mindemellett egy latin kifejezés.
A szervezetünk első alkalommal 2019-ben vett részt hasonló programon, amit az E.ON Hungária Zrt. rendezett meg a Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) szervezésében. Az önkéntes munkának sok éves hagyománya van a vállalatnál. A hagyományos, „kétkezi” önkéntes munka mellett 2019-ben negyedszer szakértői tudásukat, tapasztalatikat is felajánlották magyarországi nonprofit szervezetek számára és így a JÖN Alapítványnak is, amit egy pályázat keretén nyertünk el.
Ez utóbbi köszönhető egy lelkes önkéntesünknek, aki időt és energiát nem spórolva megírta a sikeres pályázatunkat.
Köszönjük neki a munkáját ezúton is.

E.ON pro bono program

Az „E.ON Pro bono” pályázaton kiválasztott 7 szervezet részvételével szeptember 23-án, hétfőn került sor a közös munkára, a Pro Pono maratonra: ahol a civilek képviselői és a munkatársaink egy teljes napon keresztül együtt dolgoztak egy-egy olyan projekten, problémakörön, melyhez a nonprofit szervezeteknél nem állnak rendelkezésre a szükséges erőforrások.
Pro bono jelentése szerint az önzetlen szakmai segítséget jelent. / Fotó: Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA)

A programban kértük a vállalat munkatársainak a segítségét, hogy a szervezetünk egy stabil, tervezhető finanszírozási bázissal szintet tudjon lépni, ezáltal még hatékonyabban képviselve a kitűzött célokat. Illetve, hogy minél több ember számára legyen ismert a tevékenységük, ezért ehhez kommunikációs segítséget kértünk. A programban rajtunk kívül a következő hat szervezet vett részt, ahol közérdekű projekteken dolgoztak együtt a civilek az E.ON szakértői csapatai:
  • Egyenlő esélyekért! Alapítvány
  • A Matematika Összeköt Egyesület
  • MentaPRO Alapítvány a Cukorbetegséggel Élő Gyermekek Családjaiért
  • Ecocenter Közhasznú Alapítvány
  • Élettér Egyesület
  • Symphonia Alapítvány
A Pro Bono napot az együttműködés eredményeit bemutató egy-egy prezentáció zárta, ahol a csapatok a kiinduló probléma bemutatásától a közösen kidolgozott megoldási javaslatig ismertették az intenzív maratoni nap végeredményét.

Pro bono jelentése

A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány csapatának mindenképpen pozitív jelentéssel bíró esemény volt, ahol sok hasznos információhoz és érdekes emberekkel ismerkedhetünk meg. Bízunk benne, hogy a jövőben minél több cég indít hasonló programokat a civil szervezetek megsegítésére. Forrás: Eon.hu
Csatlakozz hozzánk! Légy a támogatónk! Légy a JÖN közösségének a tagja!