JÖN Alapítvány népszigeti szemétszedése – Teszedd 2017

A XIII. kerületi JÖN Alapítvány első alkalommal rendezett Teszedd szemétszedési akciót, ahol több mint félszáz lelkes önkéntes részvételével takarították ki a Népszigetet.

Az alapítványunk kimondottan a környezetvédelem jegyében jött létre. A tagjaink elkötelezettek a tiszta környezet, a környezetbarát életmód mellett. Minden tevékenységünket a környezetért, és nem öncélúan végezzük. Kiemelnénk az alapítványunk által üzemeltetett Hulladekvadasz.hu nevű hulladék témájú környezetvédelmi hírportálunkat, amivel országosan aktivizáljuk a lakosságot a legapróbb önkéntes képében. Erről bővebben ide kattintva lehet tájékozódni.

A Teszedd eseményünk népszigeti eseménye délelőtt 9:30-kor kezdődött, ahova több civil szervezet is csatlakozott, ami külön öröm volt számunkra.

Külön kiemelnénk a „RÉS” Szociális és Kulturális Alapítvány tagjait, akik 11-en érkeztek. 10 hajléktalan nő és egy szociális munkás kísérletével, illetve a XIII. kerületi Orchidea Nemzetközi Iskola népes csoportját, akik több mint 20 tanulóval csatlakoztak az eseményünkhöz.

A Rés Alapítvány hajléktalan különítményének egyik csapata. / Fotó: Cseke László - Hulladekvadasz.hu
A Rés Alapítvány hajléktalan különítményének egyik csapata. / Fotó: Cseke László – Hulladekvadasz.hu

A Rés Alapítvány csapata külön az eseményre egy veszélyes hulladékgyűjtőt is hozott, amiben az eldobált – valószínűleg drogos – fecskendőket gyűjtötték össze. Köszönjük nekik a kockázatokkal járó alaposságot.

Az önkéntesek hamar bevették a Népsziget minden zugát, hogy hulladék sehol se maradjon. / Fotó: Cseke László - Hulladekvadasz.hu
Az önkéntesek hamar bevették a Népsziget minden zugát, hogy hulladék sehol se maradjon. / Fotó: Cseke László – Hulladekvadasz.hu

A találkozási ponton tartott munkavédelmi oktatás után az önkéntesek hamar birtokba vették a Népsziget minden szegletét. Az eredmény nem is maradt el, hiszen több mint 100 zsák hulladék gyűlt össze. Továbbá több autóalkatrésztől és OSB és faros lemezektől szabadult meg a természet.

Ha jót teszel még szerencsés is lehetsz 🙂

A tegnapi esemény legszerencsésebb aktivistája, aki egy elhagyott 2000 forintot talált a szemétközt.

A hulladék mennyisége mutatja a népszigeti Teszedd esemény sikerét. Köszönjük. / Fotó: Cseke László - Hulladekvadasz.hu
A hulladék mennyisége mutatja a népszigeti Teszedd esemény sikerét. Köszönjük. / Fotó: Cseke László – Hulladekvadasz.hu

A XIII. kerületi JÖN Alapítvány és a hulladekvadasz.hu első nagyszabású rendezvénye nagy sikerrel zárult. A képen látható hulladék mennyiségével szabadították meg az önkéntesek a Népsziget főként erdős, bokros területeit.

A legkitartóbbak az esemény végén összeálltak egy közös fotóra. / Fotó: Cseke László - Hulladekvadasz.hu
A legkitartóbbak az esemény végén összeálltak egy közös fotóra. / Fotó: Cseke László – Hulladekvadasz.hu

Köszönjük minden önkéntesnek a rendezvényen való részt vételt. Külön köszönjük Cseke Lászlónak a rendezvény fotózását.

JÖN Alapítvány tagjai elkötelezettek a tiszta környezetért, ezért rendszeres szemétszedési eseményeket szerveznek.

Legkésőbb jövőre akár ugyanitt, de hamarosan újra találkozhatunk egy hasonló szemétszedési akció keretében. A hulladekvadasz.hu üzemeltetőjének, a JÖN Alapítványnak kimondottan fontos, hogy a szavak helyett a tettek beszéljenek emiatt rendszeresen szervezünk szemétszedési akciókat. A Gellért-hegy és a Népliget nagy sikerű szemétszedései után hamarosan jelentkezünk egy következő helyszínnel.

Részletekért kattints a képre! Köszönjük mindennemű segítséget!

Ha támogatnád a munkánkat anyagi vagy akár tárgyi eszközökkel (például zsákokkal, kesztyűkkel), akkor a fenti képre kattintva megtekintheted ennek részleteit.

Legyen élhetőbb, tisztább és környezettudatosabb Magyarország!