Share:

Corvinus Science Shop és a JÖN

A Corvinus Science Shop civil – egyetemi együttműködés révevője volt tavaly a JÖN Alapítványunk, ahol méltán hirdettük a környezetvédelmet a diákok körében.

A környezetmegmentő szervezetünk az egyetem 2018 őszi kurzusába kapcsolódhatott be a programba, ahol három oktatási kurzusnak vált elengedhetetlen elemévé a JÖN.

Szebenyi Péter az egyetem tanulóinak mutatja be a JÖN-t. Szebenyi Péter az egyetem tanulóinak mutatja be a JÖN-t.

A környezetmegmentő szervezetünk a Budapesti Corvinus Egyetem három őszi kurzusába kapcsolódhatott be:.

  • CSR – Vállalati felelősségvállalás
  • Változásvezetés
  • Marketingkommunikáció

A JÖN szakértői az egyetem tanulóival terepszemlét is tartottak a pesti Duna-parton, ahol bemutatták a vízi világ hulladékszennyezettségét.

Tóth Andi, Szebenyi Péter, a JÖN szakértői bemutatták a Duna-part hulladékkal szennyezett helyszínét a Corvinus Sciense Shop keretein belül. Tóth Andi, Szebenyi Péter, a JÖN szakértői bemutatták a Duna-part hulladékkal szennyezett helyszínét a Corvinus Sciense Shop keretein belül.[/caption]

Mind a három tantárgy tananyagából és tanulói visszajelzésekből rengeteg tapasztalatot szereztünk. Külön kiemelnénk a CSR – Vállalati felelősségvállalás kurzust, melyben a diákok megkeresési leveleket írtak CSR tevékenységgel rendelkező multicégekhez. Ezen anyagokat a JÖN Alapítvány felhasználja a későbbiekben a vállalati felelősségvállalás szolgáltatásainál.

Corvinus Science Shop zárókonferencia. / Fotó: facebook.com/CorvinusScienceShop Corvinus Science Shop zárókonferencia. / Fotó: facebook.com/CorvinusScienceShop

Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy együtt dolgozhattunk a Corvinus Science Shoppal. Köszönjük a Budapesti Corvinus Egyetem vezetőinek, tanárainak a lehetőséget.


A Corvinus Science Shop projektről bővebben

Nyitott és befogadó egyetem, a tudomány és társadalom kapcsolatának elmélyítése érdekében jött létre a Corvinus Science Shop a BCE Gazdálkodástudományi Karán 2017 májusában.

A Science Shop célja, hogy civil szervezetek és társadalmi vállalkozások kérdéseit közvetlenül bekapcsolja az egyetem oktatási-kutatási tevékenységébe, mely során a résztvevők egymás szempontjait, ismereteit megosztva fejlődnek egyénileg és szervezetileg egyaránt. Az együttműködésben civil és egyetemi tapasztalatok, tudások egyenlő súllyal esnek latba és kerülnek elismerésre a folyamatban, melyet a közös tanulás motivál.Kurzusprojektek
A diákok egy tantárgy keretén belül, jellemzően 3-6 fős csoportokban, oktatói vezetéssel járnak utána a szervezet által feltet szakmai kérdésnek interjúk, szakirodalmazás, felmérés, kérdőívezés segítségével, összetett módszertan alkalmazásával, hozzáadva saját kreativitásukat.

Fontos, hogy ez a fajta együttműködés nem az operatív munkába való bevonódást jelenti, hanem egy szervezeti, szakmai kérdés körüljárását és megválaszolását.

Forrás: science.shop.uni-corvinus.hu

svg Scroll To Top