Dunamentő kaland Budapesten

Dunamentő kalandot szervez alapítványunk Budapesten,  Szemeteszsákkal és kesztyűvel a Duna megmentéséért! – címmel, a World Cleanup Day 2018 alkalmából.

Az alapítványunk felhívása a szeptember 16-án, délelőtt 10 órai rendezvénnyel kapcsolatban:

Gyere el egy vasárnapi Dunamentő kalandra a World Cleanup Day 2018 alkalmából, amikor együtt megtisztítjuk a budapesti rakpart legszemetesebb helyszíneit. Használjuk ki a folyó alacsony vízállását, különben a szemetet a víz viszi el.

A szemétszedési akció facebookos eseményéhez ide kattintva lehet csatlakozni.

Hozd el barátaidat és találkozzunk szeptember 16-án, vasárnap délelőtt 10 órakor a Szabadság híd pesti hídfőjénél, a Fővám téren.

Szemeteszsák és kesztyű lesz a helyszínen, de aki tud, hozzon magával. Az olyan hulladékot, ami szelektíven gyűjthető azt a megfelelő helyre fogjuk elszállítani.

Az esemény főszervezője, a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány (JÖN Alapítvány). Az esemény főtámogatója, a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., aki elkötelezett híve az élővíz védelmének. Csatlakozzatok az eseményhez a nemzetközi Teszedd napján és mentsük meg együtt a Dunát a szeméttől. Eljött a tettek ideje!

Az esemény hivatalos útvonala, amit a JÖN Alapítvány önkéntesei fognak biztosítani és irányítani.

Az esemény 3 és fél kilométeres Dunamentő útvonalát három részre osztottuk.

1. Mindenkinek teljesíthető szakasz.
  2. Olimpiai parkig tartó szakasz, a “nekileselkedek” önkénteseknek.
  3. A Margit híd utáni szakasz a “csak azért is megcsinálom” önkénteseknek.

A dunamentő kaland eseményére mindenkit várunk szeretettel.

Egy nappal korábban szintén a World Cleanup Day 2018 kapcsán az AIESEC nemzetközi szervezettel szervezzünk szemétszedési akciót a Gellért-hegyen.