Támogasd környezetünk megmentését, a Magyarország legaktívabb környezetvédő szervezetét, a JÖN Alapítványt.

A JÖN Alapítvány Magyarország egyik legújabb és legaktívabb, többszörösen díjazott XXI. századi környezetvédelmi szervezete. A tevékenységei, eseményei és publikációi kapcsán rendszeres szerepelő a magyarországi médiában. Kiemelten szoros az együttműködése a mindenkori magyar állammal, egyfajta tolmácsfunkciót ellátva az emberek és az állami szervezetek közt. Az alapítvány üzemelteti a Hulladekvadasz.hu és a Szemétszedés.hu honlapot. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

JÖN augusztus: eseménybeszámolók

A JÖN augusztus hónapban se tétlenkedett. Az alapítványunk részt vett a MOGY-on Ópusztaszeren és Plogging eseményt szervezet a Főkert Nonprofit Zrt.-vel.

A MOGY, avagy a Magyarok Országos Gyűlésének a szervezőinek a megtisztelő meghívásnak eleget téve a rendezvény Fenntarthatóság Útján Sátor Környezetvédelmi kerekasztal beszélgetésén vettünk részt.

A kerekasztal-beszélgetés vendégei, jobbról balra: Szíjártó Csilla, Hetesi Zsolt, Szebenyi Péter, Molnár Géza, Kükedi Zsolt. / Fotó: Ary Tamás
A kerekasztal-beszélgetés vendégei, jobbról balra: Szíjártó Csilla, Hetesi Zsolt, Szebenyi Péter, Molnár Géza, Kükedi Zsolt. / Fotó: Ary Tamás

A JÖN Alapítványunktól, Szebenyi Péter környezetmérnök, az alapítványunk kuratóriumi elnöke beszélt a országos Hulladékvadász mozgalom sikeréről és ismertette az alapítványunk munkásságát. Mindezt olyan előadók közt, mint Hetesi Zsolt fizikus, a Pécsi Tudományegyetem tudományos főmunkatársa vagy Kükedi Zsolt helyi gazdaságfejlesztő, a Helyi Hős Kft. és a Falufejlesztési Társaság szakembere.


Minden hónapra legalább egy plogging!

A Városmajorba, a Faápolás Magyar Bajnokság eseményének a helyszínén, augusztus 25-én ismét plogging – szemétszedő kocogás rendeztünk a Főkert Nonprofit Zrt.-vel közösen. A korábbi margitszigeti plogginghoz hasonlóan ismét a sporté és a környezetvédelemé volt a főszerep, amiből egy jó hangulatú, igen intenzív esemény kerekedett. A beszámoló ide kattintva elérhető.

A JÖN Alapítvány szeptemberben se pihen. Több eseménnyel készülünk és közben zajlik a Nevelés hulladék nélkül kampányunk is.

Szeptemberi eseményeink

  • Szeptember 8-án, Természetjáró Fesztiválon a JÖN Alapítvány sátrában egyedi programokkal és Plogginggal készülünk.
  • Szeptember 29-én, a Magyar Telekom Fenntarthatóság Nap 11. eseményén leszünk megtalálhatóak külön sátorral, egyedi programokkal, tevékenységeink bemutatásával. Részletek hamarosan.

A JÖN augusztus hónapja a nyári időszak ellenére nagyon eseménydúsnak bizonyult számunkra. Büszkék vagyunk arra, hogy egyre több helyre kapunk meghívást, illetve rendezvényeinkre egyre nagyobb igény van.