MOGY – Fenntarthatóság Útján Sátrában a JÖN Alapítvány

MOGY, avagy a Magyarok Országos Gyűlése eseménye idén 2018. augusztus 17. és 19. között kerül megrendezésre, ahol a JÖN Alapítvány is szerepet kap.

Méghozzá közismert szakértők társaságában, egy a Fenntarthatóság Útján Sátor Kerekasztal-beszélgetésén, ahol Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke is szót kap.

Környezeti Fenntarthatóság Kerekasztal vendégei

• Hetesi Zsolt fizikus, a Pécsi Tudományegyetem tudományos főmunkatársa,
  • Kükedi Zsolt helyi gazdaságfejlesztő, a Helyi Hős Kft. és a Falufejlesztési Társaság szakembere,
  • Szijártó Csilla vízgazdálkodási szakértő, a JO-Vízönellátó nagykövete,
  • Szebenyi Péter környezetmérnök, a JÖN Alapítvány elnöke.

De miről is szól a Magyarok Országos Gyűlése?

A Magyarok Országos Gyűlése (MOGY) célja, hogy erősítse hazánkban és a világban a nemzeti, keresztény alapon gondolkodó magyar emberek és civil szerveződések összefogását. A rendezvény 2018. augusztus 17. és 19. között (péntektől vasárnapig) az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban kerül megrendezésre.

A MOGY konferencia és előadói sátrainak fő témái a fenntartható fejlődés, a fenntartható nemzet, a kereszténység, a család és a visegrádi együttműködés lesznek.

A rendezvény főszervezője:

• Vukics Ferenc alezredes, az Országos Baranta Szövetség elnöke;
  • fővédnöke: Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

A rendezvény védnökei:

• Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő,
  • Boldog István országgyűlési képviselő, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő,
  • Dr. Salacz László országgyűlési képviselő.

A várhatóan több tízezres látogatottságú MOGY-on számos program várja az érdeklődőket:

• Történelmi Élőkép bemutató 1300 hagyományőrző részvételével,
  • konferenciák és előadások,
  • országos íjásztalálkozó,
  • kézművesvásár,
  • magyar borok és pálinkák találkozója.

Nagyszínpadi koncertek:

• Szarka Tamás & Ghymes,
  • Lajkó Félix hegedű és citeraművész,
  • FankaDeli;
  • lovas zarándoklat,
  • gyógyító falu,
  • motoros találkozó,
  • katonai hagyományőrző bemutatók.

Bízunk benne, hogy a MOGY eseményén mindenki megtalálja számításait a sokszínű programok között, hiszen a környezetünk védelme egyben nemzeti ügy is.

További érdekességek és programok az esemény honlapján találhatóak.