Share:

Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon a JÖN Alapítvány!

A Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon kint lesz JÖN Alapítvány. Külön sátorral, egyedi programokkal, hulladékvadásszal várunk minden kedves érdeklődőt.

A fesztivál mára már a régió egyik kiemelkedő természet- és környezetvédelmi eseménye lett. A szervezőknek a szakma és a média támogatásával sikerült elérniük, hogy a Fesztivál idején a figyelem Gödöllőre, a természeti értékeinkre és azok védelmére irányuljon.

017-ben 58 országból közel 300 film és több ezer látogató érkezett Gödöllőre! A Fesztivál 2017 májusában díjazott filmjei (Nemzetközi és Kárpát-medencei Filmszemléken) mára összesen 93 nemzetközi fesztivál díjat nyertek el, ebből 68 díjat nemzetközi alkotások, 25 díjat magyar alkotók filmjei hoztak el hazai és nemzetközi fesztiválokról.

A Fesztivál ideje alatt 100 filmet vetítettek le ingyenesen, és megközelítőleg 40.000 fő programrészvételt regisztráltak a szervezők. Fesztivállal egy időben 19 magyar és 2 erdélyi nagyvárosban természet- és környezetvédelmi tematikájú filmek válogatása került levetítésre az Országos Természet – és Környezetvédelmi Filmnapok programon belül. Továbbá a hulladékvadászok külön sátorral és programokkal jelentkeztek 2017-ben.

De mi várható 2018-ban?
A fesztivál égisze alatt, immár hagyományosan, két Filmszemle (a Nemzetközi Filmszemle és a Kárpát-medencei Filmszemle) kerül megrendezésre. A versenyfilmek ingyenes vetítése mellett a már hagyományosnak mondható természetvédelmi-környezetvédelmi szórakoztató programok, a megújuló Varázslatos Magyarország szabadtéri fotókiállítás, a második alkalommal meghirdetésre kerülő Trash Art Magyarország hulladékszobor-kiállítás, „Jam for Nature” zenei tehetségkutató verseny és könnyűzenei koncertek várják a látogatókat 2018 májusában Gödöllőn. Természetesen 2018-ban is lesz a Hulladekvadasz.hu -nak külön sátra, egyedi, saját programokkal, ami egyben a JÖN Alapítvány első fesztiválszereplése is lesz.

„Hisszük, hogy a film az alkotó művészetek között az első, amelyik a teret és az időt egyszerre, közvetlenül használja föl, időben és térben egyszerre működik. Napjaink egyik legnépszerűbb információs, ismeretterjesztő, szórakoztatási és művészeti célú médiuma. Fesztiválunk e köré épül, de nem akar csak erről szólni. A filmek üzeneteit látni, érezni kell!” – szervezők.

Természet- és környezetvédelmi fesztivál fővédnöke Áder János, hazánk köztársasági elnöke.

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál 2018 időpontja május 25-27, melyre a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

svg Scroll To Top