Dunamentő kaland 2019
Tisztítsuk meg együtt a Duna-partot!

A Dunamentő kaland beleírta magát az önkéntesség íratlan történelmébe. Valami elképesztő dolgot vitt véghez a 2018 szeptember 16-én a közel 400 megjelent csupaszív önkéntes az esemény alkalmával a Duna-parton.

– A körülbelül 2 kilométeres távot az önkéntesek 4 óra alatt teljesítették, segítve, támogatva egymást.

– Az eseményen körülbelül 20 köbméternyi összeszedett és részben szelektíven gyűjtött hulladékkal lett tisztább a pesti Duna-part.

– Közel 400 önkéntes részvételével hatalmas sikerrel zárult a Dunamentő kaland 2018-ban.

– A hulladék mennyisége közel 650 szemeteszsáknak megfelelő volt.

Szemeteszsákkal és kesztyűvel a Duna megmentéséért címmel került kihirdetésre a szeptember 16-i esemény előtt mindössze pár nappal, ami a rövid idő ellenére hatalmas médiaérdeklődéssel is járt.

Az esemény híre futótűzként terjed az magyarországi médiában, aminek köszönhetően a Dunamentő akció több 330 000 emberhez jutott el a facebook közösségi médiában. A rendezvény facebookos felületén vasárnap délelőttre már több mint 4000 ember érdeklődött.

Az alábbi internetes, rádiós és televíziós sajtóban jelent meg az esemény:

• Internetes: index.hu, 444.hu, 888.hu, elobolygonk.hu, hvg.hu, ujnemzedek.hu és több tovébbi hírportálon is.
  • Televízió: MTVA M1 Híradó, Atv Híradó.
  • Rádió: Rock Fm, Klub Rádió.

Köszönjük utólag is mindegyik médiaszereplőnek az esemény népszerűsítését.

Szemeteszsákkal és kesztyűvel a Duna megmentéséért 2, című eseményt 2019-ben is megrendezzük. A nagy sikerre varló tekintettel a most a budapesti Duna-part több pontján.

A Dunamentő kaland nem csak egy rendezvény, hanem az önkéntesség, a környezetünkért való tenni akarás dicső napja. A 2019-ban megrendezésre kerülő szemétszedési akció lesz az eddigi legnagyobb szabású figyelemfelkeltő és szemléletformáló akciónk. Segíts nekünk a célunk elérésében, hogy elindíthassuk a változást egy környezettudatos, tiszta, élhető Magyarországért.

Cél

A környezetvédelem fontosságának köztudatba emelése és annak erősítése, ami az alábbi három elemből áll:

Szemét eltakarítása

A Duna jobb és bal partszakasza is hulladékkal szennyezett. Tegyünk ellene, hogy ne így legyen!

szemléletformálás

A szemétszedés egyik legegyszerűbb módja, hogy kifejezd tenni akarásodat környezetünk megmentésére.

Szuperhős találkozó

Bárki aki részt vesz ilyen és ehhez hasonló eseményeken az, környezetvédelmi szuperhősé válik. Te is köztük leszel?

A Dunamentő kaland 2019 támogatási lehetőségei / Köszönjük!

Anyagi támogatással támogasd a Duna megmentését!

Banki átutalással és paypalen keresztül támogathatod a szemétszedések szervezésével és népszerűsítésével foglalkozó honlapunkat.

– JÖN Alapítvány (Budapest)
Számlaszám: 16200151-18537255  – Magnet Magyar Közösségi Bank Zrt.
IBAN: HU59 16200151-18537255-00000000

Paypal (kattints a Donate gombra)

Tárgyi eszközzel is támogathatód a munkánkat:

– steril szemetes zsákokkal,
– steril gumikesztyűkkel,
– oktatás és konferenciák részére oktatói teremmel,
– „roadshow” jellegű társadalmi értékformáló programokhoz környezetvédelemhez kapcsolódó játékokkal,
– hazai programokon való részvételhez kedvezményes utazási és ellátási lehetőséggel,
– nem könnyen romlandó étellel és ásványvízzel a rendezvényeinkhez.