Share:

Télen ismét a Füst-Öl | JÖN téli kampánya

A JÖN téli kampánya, a Füst-Öl alkalmával ismét felhívjuk a lakosság figyelmét az illegális hulladékégetés veszélyeire, súlyos egészségkárosító hatásaira.
Célunk felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy a fűtési szezonban ne égessenek, ne gyújtsanak be hulladékkal. Nem csak magukat, hanem másokat is súlyosan megbetegíthetnek, ha hulladékkal égetnek. A téli kampányunkról bővebben ide kattintva lehet tájékozódni. Füst-Öl, avagy az illegális hulladékégetés rossz! Füst-Öl, avagy az illegális hulladékégetés rossz! Közös ügyünk, hogy tegyünk ellene, hiszen a társadalom minden egyes tagját, szegényt és gazdagot is egyaránt érint. Az illegális hulladék égetése által a légtérbe kerülő mérgező anyagok súlyos megbetegedéseket okozhatnak.

Az illegális hulladékégetés ROSSZ!

A téli fűtési szezon javában tart, habár viszonylag enyhe telünk van, így is sokan hulladékkal égethetnek. Ezért figyelemfelkeltő kampányt hirdet a JÖN Alapítvány, amiben a lakosságot minél szélesebb körben igyekszik tájékoztatni a hulladék égetésének a veszélyeiről.

Évente 8-14 ezer ember is meghallhat a rossz levegő adta szövődményekben.

A JÖN Alapítvány Füst-öl kampányát elsősorban az internet adta lehetőségek kihasználásával végezi, illetve vár minden olyan szervezetet (állami vagy civil), akik szívesen csatlakoznának a kampányhoz. Mint tudjuk a füst nem válogat. Szegényt és gazdagot egyaránt érint. Ha tetszik, ha nem ez országos probléma, amit csak együtt tud megoldani. Füst-Öl 2018 – 2019 kampány elemei
  • Szemléletformáló cikkek a hulladekvadasz.hu -n,
  • Cigicsikkmentes január
  • Levegő szennyezettségével kapcsolatos flashmobok
  • Közösségi médiaaktívitás
  • Az illegális hulladékégetés és annak veszélyeiről szóló előadások.

Az illegális hulladékégetés is egy döntés, egy igazán rossz döntés. Csak rajtunk múlik, hogy a JÖN téli kampánya eléri-e a célját.

Kérünk, mindenkit, aki egyetért a téli kampányunkkal minél több helyen ossza meg felhívásainkat a témával kapcsolatban. Köszönjük.

Legyen élhetőbb, tisztább és környezettudatosabb Magyarország!

Tags:

svg Scroll To Top