Ne égess, komposztálj! – A JÖN Alapítvány komPOSZT kampánya

Ne égess, komposztálj! néven a JÖN Alapítvány állandó országos őszi kampányt hirdet az avar és zöldhulladék égetése ellen a tiszta levegő megóvása érdekében.

Az ősz beálltával a lehulló levelek és kerti zöldhulladék problémáját sokan komposztálás helyet égetéssel oldják meg, amivel nem csak a saját, de a környezetük egészségét is veszélyeztetik.

Ne égess, komposztálj!

Több tanulmány is bizonyítja, hogy az avarégetés káros az egészségre a felszabaduló különböző égéstermékek miatt. Erről bővebben ide kattintva a Levegő Munkacsoport tájékoztatásában lehet olvasni.

A kampányunkat rendszeres figyelemfelkeltő megosztásokkal, témában kompetens szervezetekkel és szakértők bevonásával szerkesztett facebookos csoportunkkal színesítjük.

• További részletek az Alapítvány által üzemeltetett hulladekvadasz.hu -n.
  • A facebookos komPOSZTálással kapcsolatos csoportunkat ide kattintva lehet megtekinteni.

A kampányunkhoz több a témában érdekelt társadalmi szervezet jelentkezését várjuk, hogy minél szélesebben tudjuk a problémát orvosolni.

Ne égess, komposztálj!

Ha támogatnád munkánkat, erőfeszítéseinket anyagi vagy tárgyi eszközökkel, akkor ide kattintva megteheted.