Környezetvédelmi világnap – június 5.

A Környezetvédelmi világnap minden év június 5-én kerül megrendezésre, ami a maga nevében egy hiánypótló esemény abban a fogyasztói társadalomban, amiben élünk.

Célja nemes, hogy széles körben felhívja a figyelmet a környezetszennyezések következményeire, elősegíteni az összefogást, az emberek aktivizálását és terjeszteni az úgynevezett fenntartható fejlődés eszméjét.

francia-út-takarítása-teszedd-jön

Környezetvédelmi világnap alkalmából 4 pontban határozzák a fenntartható célokat:

• energiatakarékosság, a helyi erőforrások minél szélesebb körű felhasználása;
  • a megújuló természeti források hasznosítása;
  • a szemét- és hulladékképződés csökkentése;
  • a környezetszennyezés megelőzése.

Környezetvédelmi szervezetként a JÖN Alapítvány a saját lehetőségeihez mérten aktívan tesz azért, hogy felhívja a figyelmet a kialakult környezeti problémákra és aktivizálja a lakosságot annak felszámolásában való részvételre.

Hulladékvadász by Zeewa

A szervezetünk által létrehozott és működtetett Hulladékvadász mozgalom rendszerében környezetszennyezés bejelentése pár kattintásból is lehetséges. A 2020 januárjában megújult rendszerünkben többféle környezetkárosítást lehet bejelenteni:

• illegális hulladéklerakásokat;
  • autóroncsokat;
  • vegyi-anyagszennyezéseket.

Több mint egy bejelentő oldal

A megújult rendszerünk összeköti a hulladékvadászokat a szemétszedő önkéntesekkel. Így ettől az évtől a bejelentő hulladékvadász a kialakult problémára közösségi finanszírozást indíthat, amely sikeressége esetén a területre szemétszedési akció kerül megrendezésre.

2 konténernyi hulladéktól szabadították meg a szemétszedő önkéntesek a Szilas-patakot.

Ilyenre már több példa is volt. Legutóbb a Szilas-patak szeméttel szennyezett egyik területét takarították ki a Zeewa rendszerében szervezett szemétszedési akció keretében az önkéntesek.

Cselekedj te is, hozd létre Zöld közösséged!

Kiemelt célja a szervezetünknek, hogy 2020-ban minél több zöld közösséget hozzunk létre, ahol összefogjuk a településenként a környezetért tenni akaró embereket. További részletek a Zöld közösség létrehozása menüpontban.

Csatlakozz, hisz nélküled nem sikerülhet!

Egyedül nem megy, vagy csak nagyon nehezen, ezért a JÖN környezetvédelmi szuperhős programunk keretén belül önkénteseket keresünk szerveztünk fenntartásához, további közös céljaink elérése érdekében. Jelentkezz a Csatlakozom menüpontban.

Tennél, de nincs időd tenni? Támogass minket!

Azt tapasztaljuk, hogy egyre többen tennének, de sajnos a munkahelyi, családi körülményeik miatt nincs idejük, energiájuk rá. Ezért ha te is ide tartozol, kérjük segítsd munkánkat és elvégezzük helyetted a piszkos munkát.

Anyagi támogatás

A szervezetünk lakossági kezdeményezésre létrejött, többszörösen díjazott környezetmegóvással foglalkozó szervezet. Jelenleg (2020.06.01.) 7, azaz hat fő állandó támogatóval rendelkezünk, 15000 forint / hó értékben. Mindemellett időszakos és alkalmi támogatásokat kapunk a lakosságtól. Kérjük, azokat, akiknek módjában áll támogassák a szervezetünk munkájának a sikerességét, az alábbi bankszámla számon vagy bankkártyás fizetéssel.

JÖN Alapítvány (Budapest)
Számlaszám: 16200151-18537255  – Magnet Magyar Közösségi Bank Zrt.
IBAN: HU59 16200151-18537255-00000000

Bankkártyás fizetés itt.

További részletek a “Támogatás” menüpontban.

Tárgyi felajánlás

Tárgyi adomány felajánlás közel sem olyan gyakori, mint ahogy elsőre gondolná az ember, de a pénzadomány mellett az egyik legnemesebb gesztus. A méhek megsegítésére méhkaptárak és a hozzá szükséges terület és eszközök felhasználását várjuk. További részletek a Tárgyi adomány felajánlás című cikkünkben.

A Környezetvédelmi világnap kiváló alkalom arra, hogy felhívjuk a környezetvédelmi szervezetek munkájának a fontosságára is a figyelmet és ha módunkban áll támogassuk is azok fennmaradását.

A JÖN Alapítvány támogatói falán nyomon követhetőek a szervezet lakossági támogatásainak az alakulása.