Országos konzultáció és kampány iskolások részére

A JÖN Alapítvány Országos konzultációt és kampányt indít diákok és rajtuk keresztül a családok környezettudatos szemléletformálását megcélozva.

Az alapítvány szeretné felmérni az iskolákban vagy otthon, a gyermekek és a családok hulladéktermelési és hulladékgyűjtési szokásait.

Beleértve azt, hogy milyen és mennyi hulladékot termelnek a tanév eleji beiskolázástól egészen a tanév végéig. Illetve, hogy hogyan próbáljak a hulladék keletkezését csökkenteni, esetleg mit és hogyan hasznosítanak újra.

Nevelés hulladék nélkül kampányunk a Duna Televízión

A konzultáció célja az, hogy felmérje az iskolai oktatás és az otthoni környezettudatos nevelés hiányosságait, majd hulladékhasznosítási ötletek bemutatásával megpróbálja csökkenteni az ökológiai lábnyomot.

Tegyünk közösen azért, hogy ne legyen annyi fölösleges hulladék az iskolakezdésnél és a tanév folyamán!

„Nevelés hulladék nélkül” kampány

A kampány augusztusban indul és egész ősszel tart, amely időszak alatt az alapítvány szemléletformáló cikkekkel és előadásokkal hívja fel a figyelmet a felesleges hulladék keletkezésének megakadályozására.

A kampány vezetője, a „Háztartásom Hulladék Nélkül” blog írója, Tóth Andi, aki egyben egy három iskolás korú (egyetem, gimnázium és általános iskola) gyerek édesanyja.

A kampány célja az, hogy a családokat segítsük a hulladékcsökkentésben és a felesleges anyagi kiadások megelőzésében. Továbbá kiemelt célja az alapítványnak, hogy felmérje az oktatási rendszer jelenlegi helyzetének esetleges hiányosságait, és azokra megoldásokat, fejlesztési ötleteket javasoljon e témakörben.

Amennyiben Ön is szívesen megosztaná velünk tapasztalatait, akkor az országos konzultációs űrlap ezen a linken elérhető.

Kérjük, hogy a felhívást ossza meg minél több olyan ismerősévél, ahol iskolás korú gyermek is él, ezzel nagyban hozzájárul az alapítvány munkájához.

Bízunk benne, hogy az országos konzultáció és kampány sikereiről hamarosan beszámolhatunk.

Tags: