fbpx
Tennél, de nincs időd a környezetünk megóvására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát!Támogatom a munkátokat!

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala munkatársai fát ültettek

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala munkatársai a zöld környezet megteremtése érdekében faültetési akciót tartottak a Köki melletti Kút-tó kiserdőben.

A szerda kora délután megrendezésre került akción összesen 35 darab konténeres és legalább 2 méter magas fák kerültek kiültetésre a ma már sokak által látogatott parkerdőbe. A megmozdulás szervezője a környezetvédelmi szervezetünk, a JÖN Alapítvány és a terület karbantartója, szakmai partnere a Pilisi Parkerdő Zrt. volt.

🌳🙂 Ma egy kicsivel zöldebb lett Budapest! Ismét fát ültettünk egy céges partnerünk lelkes dolgozóival. Így a Köki…

Közzétette: JÖN Alapítvány – 2020. szeptember 30., szerda

Pár éve a helyszín még szemétdomb volt

Ma már rá se lehet arra ismerni, hogy korábban balesetveszélyes, leromlott állapotú terület a szemetelők kiemelt célpontja volt, ahol halomban álltak az illegális hulladékhegyek.

A területen 150 köbméternyi, azaz 12 teherautónyi kommunális hulladék volt lerakva.

A terület 2019-es rekultivációja során a Pilisi Parkerdő Zrt. és a XIX. kerületi önkormányzat együttműködésében a fejlesztés során sportpályákat, futókört, erdei edzőparkot, játszóteret és kutyafuttatót létesítettek.

Korábban a helyszínen szemétdombok voltak
Korábban a helyszínen szemétdombok voltak. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az erdőtársaság a JÖN Alapítvánnyal és több más szervezettel karöltve folyamatosan zöldíti a kispesti parkerdőt.

Köszönjük a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala munkatársai, hogy a idén ősszel céges faültetés alkalmával zöldebbé tették a környezetünket.