Banki átutalással ide kattintva.

Smart Budapest szakmai workshopon a JÖN!

Smart Budapest szakmai workshopra meghívást kapott a környezetvédelmi szervezetünk, ahol Budapest okos várossá válása volt a téma.

A szakmai workshopot megelőzően a téma iránti elköteleződésének első lépéseként a Fővárosi Közgyűlés 2017-ben elfogadta Budapest Okos Város Jövőképét (12/2017. (I. 25.) Főv. Kgy. határozat), és a jövőkép megvalósítása érdekében elhatározta egy részletes cselekvési terv, stratégia kidolgozását, amely a Smart Budapest Keretstratégia nevet viseli (bővebben).

A Keretstratégia nem önálló szakági stratégia, hanem az érintett tématerületeken átívelő, horizontális dokumentum, amely alapelveket rögzít, tervezési irányelveket, célokat határoz meg a budapesti folyamatok összehangolásával.

A jelenleg kidolgozás alatt lévő dokumentum célja, hogy az új városi kihívásokra válaszul, a főváros különböző ágazati terveit integrálva érvényre juttassa a Budapest 2030 hosszú távú városfejlesztési koncepcióban (767/2013. (IV. 24.) Főv. Kgy. hat.) kitűzött célokat és a Budapest Okos Város Jövőképben megfogalmazott komplex szemléletet a középtávú fejlesztések során.

A Keretstratégia tervezésének fontos állomása a smart city témakörhöz kapcsolódó tevékenységet végző szervezetek véleményének, javaslataiknak megismerése és felhasználása a tervezés során.

Szebenyi Péter (@szebenyipeter) által megosztott bejegyzés,

Ebből a célból, a tervezést végző BFVT Kft. lebonyolításában szakmai workshopot rendezett február 14-én, ahol a JÖN Alapítvány, Szebenyi Péter kuratóriumi elnöke által képviseltette magát.

Hatalmas megtiszteltetés és elismerés számunkra, hogy a Smart Budapest szakmai workshopra is meghívást kaptunk. Úgy gondoljuk, hogy a szervezetünk szakmailag is napról napra egyre erősebb és népszerűbb.

Korábban az EcoSmartCities Horvát-Magyar határon átívelő nemzetközi programsorozatban voltunk szakmai előadók. Részletek itt.