Cigicsikkmentes február 2019

Cigicsikkmentes február címmel egész hónapos kihívást hirdet a környezetvédő szervezetünk, a Füst-Öl téli kampánya egyik szemléletformáló elemeként.

Egy eldobott cigicsikk akár 4000 féle kémiai vegyületet is tartalmazhat. A kihívással egybekötött esemény célja felhívni a figyelmet a cigicsikkek komoly környezetszennyező hatására és a dohányzó lakosság figyelmét felkelteni annak megfelelő kidobására. A kampánnyal bővebben a hulladekvadasz.hu cikkéből lehet tájékozódni.

A magyar lakosság körében végzett nem reprezentatív felméréseink szerint a többséget kimondottan zavarja a szétdobált cigicsikkek látványa. Továbbá a JÖN Alapítványunk által szervezett szemétszedési akciók során a leggyakrabban előforduló hulladék a cigicsikk.

Ploggingoltál már? Ha igen, biztos találkozhattál már az eldobáld cigicsikkek problémájával.

A cigicsikkmentes február esemény az alábbi probléma megoldási javaslatokból épül fel:

• cigicsikktartó tárolók,
  • egyedi kukák kihelyezése,
  • szemléletformáló cikkek,
  • figyelemfelkeltő videók,
  • #nemdobomel #cigicsikmentes hashtagek használatának ösztönzése.
Tegyünk ez ellen a rossz szokás felszámolósa ellen. Cigicsikket pöckölni nem menő.

A Cigicsikkmentes február alkalmával szervezetünk szeretné felhívni a lakosság figyelmét az eldobált cigicsikkek okozta súlyos környezetszennyező ártalmakra. Remélve azt, hogy minél kevesebben fogják az elszívott cigarettát eldobni, elpöckölni.