Echo TV -n Ne égess, komposztálj! kampányunk!

Az Echo TV Jó reggelt című műsorában szerepelt szervezetünk kuratóriumi elnöke, Szebenyi Péter, akit az avar és hulladékégetés veszélyeiről kérdezték.

Az alapítványunk által üzemeltetett hulladekvadasz.hu -n megjelent “Mit tegyünk, ha hulladékot éget a szomszéd?” cikk nyomán kaptuk a felkérést a műsor szerkesztőitől, hogy a lakosságot tájékoztassuk a hulladékégetés veszélyeiről. Sajnos a a honfitársaink többsége nem vagy nem eléggé tájékozott a téma kapcsán és többek közt ezért is indítjuk el az időszakos őszi, Ne égess, komposztálj! és a téli, Füst-Öl, avagy az illegális hulladék égetése ROSSZ! kampányainkat.

Szebenyi Péter, környezetmérnök a műsorban elmondta, hogy Magyarországon éves szinten több mint 10 000 ember hal meg levegőszennyezettség szövődményes következményében.

Komoly betegségek eredője a hulladékégetés: akár szív és érrendszerű, legsúlyosabb esetben akár agydaganatot is kaphat az, aki rossz levegőn éli mindennapjait. A tévhitekkel ellentétben ma már nem a közlekedés, hanem az avarégetés és az illegális hulladék égetése okozza a legnagyobb levegőszennyezést.

A kép illusztráció, de már láttunk hasonló nagyságú lakossági hulladékégetést is. / Fotó: Kiss Gábor

Köszönjük az Echo TV Jó reggelt című műsorának a megtisztelő meghívást. Örülünk annak, hogy eme komoly és felettébb problémás téma megjelenhetett a képernyőn.

A JÖN Alapítványunk jelmondata:

Legyen élhetőbb, tisztább és környezettudatosabb Magyarország.