Ne égess, komposztálj! – őszi kampányunk

Ne égess, komposztálj! címmel a szervezetünk a tavaly őszi kampányához hasonlóan ismét a komposztálás népszerűsítésébe kezd.

Az ősz beálltával a lehulló levelek és kerti zöldhulladék problémáját sokan komposztálás helyett égetéssel oldják meg, amivel nem csak a saját, de a környezetük egészségét is veszélyeztetik.

Ne égess, komposztálj! – A JÖN Alapítvány komPOSZT kampánya

A szervezetünk kampánya kimondottan az avarégetés súlyosan egészségkárosító országos problémájára hívja fel a figyelmet, illetve a komposztálás népszerűsítését tűzi ki célul. A kampányban több új esemény és megmozdulás is belekerült.

Ne égess, komposztálj! 2018 kampány elemei

• Szemléletformáló cikkek a hulladekvadasz.hu komposzt rovatában,
  • Komposztáló-szépségverseny, ami a hulladekvadasz.hu honlapon keresztül kerül megrendezésre,
  • Csúzlis magültetés, komposztgranulátummal,
  • Komposztálás népszerűsítése a közösségi médiában,
  • Komposzt-barát és komposztáló kereső webes és applikációs környezetben,
  • Rendezvényeken való megjelenés, előadások,
  • “X vegyszer” – a titkos összetevő.

A kampány több különböző eseményeiről a hulladekvadasz.hu -n és a komPOSZTolok facebook oldalon lehet első ízben értesülni. A kampányunkhoz több a témában érdekelt társadalmi szervezet csatlakozását is várjuk, hogy minél szélesebben tudjuk az országos problémát orvosolni. Az országos kampány október első hetében indul és egészen november végéig tart.

Mi csak annyit kérünk:

Ne égess, komposztálj!