Támogasd környezetünk megmentését, a Magyarország legaktívabb környezetvédő szervezetét, a JÖN Alapítványt.

A JÖN Alapítvány Magyarország egyik legújabb és legaktívabb, többszörösen díjazott XXI. századi környezetvédelmi szervezete. A tevékenységei, eseményei és publikációi kapcsán rendszeres szerepelő a magyarországi médiában. Kiemelten szoros az együttműködése a mindenkori magyar állammal, egyfajta tolmácsfunkciót ellátva az emberek és az állami szervezetek közt. Az alapítvány üzemelteti a Hulladekvadasz.hu és a Szemétszedés.hu honlapot. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Környezetvédelmi világnap – június 5.

A Környezetvédelmi világnap eseményét minden év június 5-én rendezik meg világszerte. 2018-ban India ad otthont az eseménynek, amelynek kiemelt témája a világunkat romboló műanyagszennyezés.

A XXI. század pestisének is nevezett, lassan már szinte mindent elborító és tönkretevő műanyag-szennyezésnek nincs még megoldása. Komoly fenyegetést nyújt a jelenlegi és a jövő nemzedékeinek, élőlényeinek.

Hulladékvadászok naponta találkoznak környezetet sújtó problémával. Tegyünk ellene!
Hulladékvadászok naponta találkoznak környezetet sújtó problémával. Tegyünk ellene!

A környezetvédelmi világnap célja széles körben felhívni a figyelmet a környezetszennyezés következményeire, elősegíteni az együttgondolkodást és a közös cselekvést, terjeszteni a fenntartható fejlődés eszméjét. Ehhez kapcsolódó fő konkrét célkitűzések:

  • energiatakarékosság, a helyi erőforrások minél szélesebb körű felhasználása,
  • a megújuló természeti források hasznosítása,
  • a szemét- és hulladékképződés csökkentése,
  • a környezetszennyezés megelőzése.

A Környezetvédelmi világnap egy nap az év 365 napjából, ami nem azt jelenti, hogy csak egy nap kell a környezetünkért tenni. A környezetünk tisztasága és egészsége a jövőnk záloga.

További nevezetes világnap, ide kattintva elérhető.

Forrás: wikipedia.