JÖN szuperhősei a környezetvédelemért

A JÖN szuperhősei mi vagyunk, magyar állampolgárok. A tagjaink olyan honfitársak, akik elkötelezettek a magyarországi környezetért.

Honnan jövünk és hova tartunk? Bemutatjuk szervezetünk csapatát, tevékenységeit, elképzeléseit és jövőképét.

Kezdjük is az elején, mit is jelent az hogy JÖN?
A JÖN az alapítványunk nevének a mozaik szava, nevünknek az egyszerűbb formája. Az alapítványunk teljes neve Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány. A nevével is szeretnénk kifejezni azt, hogy az egészséges, tiszta, természetes jövő csak akkor lehetséges, ha megóvjuk jelenlegi értékeinket ezáltal biztosítva a elkövetkező nemzedékeknek a jövőt.

A JÖN Alapítvány egy magyarországi valós tevékenységgel rendelkező környezetvédelmi szervezet.

Célunk
Célunk, hogy a jövő nemzedéke is egészséges környezetben élhessen és megvédjük jelenlegi állapotát, vagy megjavítsuk azt.

Tevékenységünk
A tevékenységünk csak is kizárólag az aktuális jogszabályoknak megfelelve, szorosan az állami szervezetekkel együttműködve tudjuk és akarjuk megvalósítani. A tevékenységünk elsősorban az emberek aktivizálásában, szemléletformálásában merül ki. Továbbá több különböző rendezvény szervezésében, kezdve itt a szemétszedésektől egészen a szemléletformáló előadásokig.

Az alapítványunk legutóbbi nagyszabású szemétszedési akciója a Teszedd 2017 eseményén volt, a budapesti Népszigeten.

Az alapítványunk üzemelteti a Hulladekvadasz.hu – Hulladék témájú hírportált, ami rendszeres részvevője az országos sajtótermékeknek. Az alapítványunk a honlap és a köré kiépült hulladékvadász mozgalom létrehozásáért az Ozone Tv Zöld díjának egyik díjazottja is lett 2017-ben.

Mégis miből végezzük tevékenységeinket?
A tevékenységünket család és munka mellett, önkéntes alapon, mindenféle állandó támogatás nélkül végezzük, saját költségen. Időnként a lakosságtól kapunk némi támogatást, ami néhány alapvető kiadásunkat fedezi is. Természetesen minden forintért nagyon-nagyon hálásak vagyunk. A támogatási lehetőségeket ide kattintva lehet megtekinteni.

Az úgynevezett üvegzseb fogalmát használva rendszeresen bemutatjuk bevételeink alakulását, ami ide kattintva elérhető.

Szakértőink
A környezetvédelmi alapítványunk csapata több már ismert a környezetért tenni akaró személyből áll.

• A Háztartásom Hulladék Nélkül háziasszonya, Tóth Andi, aki 3 gyerek nevelése mellett mutatja meg, hogyan is lehet hulladék nélkül háztartást vezetni.
  • Továbbá Szebenyi Péter, környezetmérnök, a hulladékvadász.hu alapítója, szerkesztője, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke, szóvivője.
  • Martos Benedek, környezetgazdálkodási agrármérnök.

Az RTL Klub Reggeli című műsorában Szebenyi Péter, kuratóriumi elnök mutatta be a műsor nézőinek alapítványunkat, amit ajánlunk mindenkinek szíves figyelmébe.

Ha te is a JÖN szuperhősei közé szeretnél tartozni, akkor jelentkezz hozzánk tagnak, aktivistának és tegyünk együtt hazánk és nemzetünk környezeti értékeinek a megóvásáért.

JÖN önkéntes, az igazi szuperhős! Ha tagjaink közé jelentkeznél kattints a képre.