Szebenyi Péter, környezetmérnök, JÖN volt elnöke

Szebenyi Péter, környezetmérnök nevéhez köthető a hulladékvadász.hu, illetve a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány alapítása, aminek 2020 év végéig a kuratóriumi elnöke volt.

Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influencer. 2009-ben végeztem a Budapest Műszaki Főiskola Rejtő Sándor könnyűipari és környezetmérnöki karán, mint környezetmérnök. Több éve foglalkozom civil vonalon a környezetvédelemmel.

Szakdolgozatom témája:

Tárnok 063 hrsz-ú felhagyott kommunális hulladéklerakó rekultivációja.

Civil szférám:

Jelenleg kis-és középvállalkozásoknak (KKV) és nagyvállalatoknak segítek fenntarthatóság útjára lépni környezetvédelmi tanácsadás és vállalkozás zöldítés segítségével.

Az én nevemhez köthető:

Az Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvánnyal az első számú célunk a magyarországi környezetvédelem erősítése, az emberek szemléletformálása.

Pár gondolat tőlem, hogy értsd miért is kezdtem el mindezt:

„Vallom azt, hogy mindenkinek meg kell találnia azt az elfoglaltságot, amiben kiteljesedhet. Én úgy gondolom a környezetvédelem számomra nem csak szakmai kérdés, hanem a kiteljesedésem záloga. Ezért minden lehetőséget megragadok annak érdekében, hogy bolygónkért, jövőnkért tegyek.
A mai rohanó világunkban sokszor a környezetvédelem szorul az utolsó helyre, ami ellen tenni akarok. A környezetvédelem mindennapjaink részévé kell, hogy váljon.”

Dr. Áder János Köztársasági elnök úrnak mutatjuk be a Hulladékvadászt. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Médiamegjelenések
A hulladékvadász témája és annak szakszerű tálalása miatt rádiós és televíziós műsorokba is meghívást kaptam (Kossuth rádió, Rock FM, Duna Tv, OzoneTV, RTL klub Híradó, Bonum Tv).

A Szebenyi Péter youtube csatornámon. rendszeresen környezetvédelemmel, kertészkedéssel, ökotechnológiával és további zöld ismeretanyagok megosztásával, népszerűsítésével foglalkozom.

Tevékenységeim:
Mindezek mellett személyes tanácsadást, környezetvédelmi előadás megtartását is vállalom.

Céljaim
Szeretném mindenki életébe belecsempészni a környezettudatos életmódot, hogy egy kicsit – akár naponta is – minél többen foglalkozzanak a környezetünk megóvásával.

Kelj fel úgy, hogy minden nap legyen egy zöld cselekedeted!

Életvitelem
Azok közé az emberek közé tartozom, akik tenni akarnak és nem csak a szájúkat jártatni. Személyiségemet meghatározza az egészséges életmód, a sport. Nagy fokú igény a tiszta környezethez. A tavaszi, nyári, őszi időszakban aktívan kertészkedem munka mellett, ezzel is megteremve családom részére az egészséges zöldségeket, gyümölcsöket.

Szebenyi Péter mellett a többi szakértőnket ide kattintva lehet megtekinteni.

Ha bármilyen szakmai kérdésed lenne vagy csak tanácsra lenne szükséged, akkor az alábbi űrlap kitöltésével felteheted szakértőnk számára.