Martos Benedek, Környezetgazdálkodási agrármérnök

Martos Benedek vagyok, Hulladékgazdálkodási technológus és Környezetgazdálkodási agrármérnök végzettségekkel rendelkezem, amelyeket a Szent István Egyetem gödöllői Mezőgazdasági és Környezettudományi karán szereztem meg.

Jelenleg is Ökológiai gazdálkodási mérnök Msc-s hallgatóként tanulok levelezői státuszban, emellett egy hazai, megújuló energiát kiaknázó, tervező és kivitelező cégnél dolgozom.

A Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) alapítvány egyik alapító tagja vagyok, melynek céljai közé sorolható, hogy elősegítse az ember környezetének védelmét, amely valójában magát az embert védi, a természetes bioszféra diverzitásának megőrzése és törekedés a gazdasági és társadalmi fenntarthatóságra.

Egy környezetbarát leginkább a természet közelségében érzi jól magát. A képen, Martos Benedek.

Célom
Az emberek felismerjék, hogy a bolygónk erőforrásainak jelenlegi használata borzasztóan káros és pazarló a természetre és a környezetre egyaránt, azaz ránk emberekre nézve is. A fogyasztóknak (nekünk) tisztában kell lenni a döntéseink környezeti hatásaival és egyéni szinten kell változtatnunk. Nem szabad a piac és a gazdaság egyéb szereplőitől várnunk ennek beindítását. Úgy gondolom a városi környezetben az ember megfeledkezik arról, milyen erőforrásokat emészt fel az alapszükségleteinek kielégítése és elfelejti értékelni azt.

Ehelyett még többre, még nagyobbra vágyunk, s meg is szerezzük újra meg újra, ami nem csak környezetvédelmi vonatkozásban káros, de szociális, lélektani és egészségügyi problémákat is generálni fog! Célom, hogy a jelenlegi globális környezeti problémákra, nem a luxus és a feneketlen jólét hajkurászásával válaszoljunk, hanem mértékletességgel, megfelelő erőforráshasználattal (pl: víz) és a környezeti problémák iránti érzékenységünk növelésével járjunk el.

Martos Benedek mellett a többi szakértőnket ide kattintva lehet megtekinteni.

Ha bármilyen szakmai kérdésed lenne vagy csak tanácsra lenne szükséged, akkor az alábbi űrlap kitöltésével felteheted szakértőnk számára.