I. Komposztáló-szépségverseny nyertese a Cinege Tanya

Magyarország I. Komposztáló-szépségverseny nyertes a Cinege Tanya lett több mint 50 nevezett komposztáló közül. Gratulálunk!
A környezetmegmentő szervezetünk őszi, Ne égess, komposztálj! kampányunknak a részeként jött létre a komposztálás népszerűsítéséért. Az eseményre bárki benevezhetett, hogy megmutathassa, hogy ő hogyan csinálja. Ezáltal pozitív példaként állva a leendő komPOSZTólók számára. A versenyre több mint 50 nevezés érkezett, akikre a facebookon létrehozott Komposztáló-szépségverseny oldalon lehetett szavazni. Az esemény főtámogatója az Oázis Kertészet volt.

A Cinege Tanya csapata az alábbi komposztálójukról szóló leírással neveztek a versenyre:

“Örömmel mutatjuk be a Cinege Tanya őszi, földdel és érett komposzttal takart komposztálóját. A kép éppen akkor készült, amikor a kertészkedésből felgyűlt zöldhulladékot földdel takartuk be, és jól belocsoltuk. Így most pont a föld eredeti szintjéig ér a komposzthalom. A Cinege Tanyán nagy a konyhakert, ami egyúttal sok zöldhulladékot is jelent. Tehát mi nem faleveleket és füvet komposztálunk, hanem konyhakerti hulladékot: karalábé, tök, cukkini, és dinnye héját, a fűszernövények szárát és minden zöldhulladékot, ami a konyhában keletkezik. A falevelek és a vágott fű nálunk helyben komposztálódnak, a fás szárú anyagok (gyökértuskók, korhadó faanyag, stb.) pedig dombágyásba kerül!” – a bemutatót a hulladekvadasz.hu-n lehet teljes egészében elolvasni.

A nagy sikerre való tekintettel jövőre ismét Komposztáló-szépségverseny!

Gratulálunk a Cinege Tanya csapatának, hiszen ők nyerték el Magyarország I. Komposztáló-szépségversenyének a fődíját, az Oázis Kertészet által felajánlott 20 000 forintos vásárlási utalványt is.