Dobd ki a szemetest! könyvbemutató

Dobd ki a szemetest! című könyv két hete jelent meg és már több mint 1000 példányban kelt el, aminek most szerdán rendezték meg első könyvbemutatóját.

A könyvet, alapítványunk nagyszerű szakértője, Tóth Andi, a Háztartásom hulladék nélkül blog, rovat és életstílus háziasszonya írta. Az esemény az ő könyvének a bemutatójának adott helyet a MagNet Közösségi házban november 7-én.

Szép számmal jelentek meg érdeklődök a Dobd ki a szemetest! című könyv bemutatóján. / Fotó: Kalmár Krisztián - hulladekvadasz.hu
Szép számmal jelentek meg érdeklődök a Dobd ki a szemetest! című könyv bemutatóján. / Fotó: Kalmár Krisztián – hulladekvadasz.hu

A beszélgetés moderátora Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke, bemutatta Tóth Andit, a Dobd ki a szemetest! könyv szerzőjét, zéró hulladék aktivistát, bloggert, aki 3 gyermeke és főállása mellett készítette el családi háztartásokat segítő hiánypótló kéziratát. Továbbá a könyv szakmai mentorát, kiadóját, Rémán Izabellát, a Lelkesedés Könyvek kiadó vezetőjét, akivel az írónő közösen készítette el a könyvet.

Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány elnöke bemutatta a könyv készítőit. / Fotó: Kalmár Krisztián - hulladekvadasz.hu
Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány elnöke bemutatta a könyv készítőit. / Fotó: Kalmár Krisztián – hulladekvadasz.hu

Az esemény családias hangulatban telt, ahol a moderátor kérdésein túl a megjelent érdeklődök is kérdést tehettek fel a könyv készítőinek. A könyv készítői tudatosan arra törekedtek, hogy a könyv környezetbarát módon, minimális hulladékkal készüljön el. Az elkészült mű összes lapja újrahasznosított papírból készült el, aminek a beszerzése se volt egyszerű feladat. A nyomdáknál konkrétan hatalmas újrapapír hiányban szenvednek.

Könyv, ami már több mint 1000 példányban fogyott két hét alatt. / Fotó: Kalmár Krisztián - hulladekvadasz.hu
Könyv, ami már több mint 1000 példányban fogyott két hét alatt. / Fotó: Kalmár Krisztián – hulladekvadasz.hu

A Dobd ki a szemetest! könyvbemutató üzenete az, hogy napról napra egyre többen érzik úgy, hogy akár egy kicsivel is, de tenniük kell környezetük megmentéséért.

Ha egy tudatosodást népszerűsítő könyv megvásárlásával kezdik el, akkor tegyék azzal. Mi támogatjuk!